Et godt samarbejde er vejen til et godt netværk

Gode samarbejdspartnere er vigtige. Også for Teklet. En af dem hedder Fiberdk. Det uformelle samarbejde har netop resulteret i en hurtigt løst opgave med et fibernetværk, der ikke virkede på grund af beskidte konnektorer og dårlige samlinger.

”Det med beskidte konnektorer i et eksisterende netværk er ikke et særsyn, men der er stadig mange, der ikke er opmærksomme eller har fokus på det problem. På et tidspunkt fik jeg en henvendelse via Teklet fra en virksomhed, som havde knoklet i seks måneder uden at få deres netværk til at virke ordentligt. Jeg var ude i mindre end 8 timer, så fungerede det hele”.

Ordene kommer fra Ian Gordon Fudge. Han er ejer af Fiberdk, der med mere end 20 års erfaring udbyder kurser og certificeringer inden for fiber og kobber, samt netværk. Derudover løser han også konsulentopgaver, eksempelvis rådgivning, fejlfinding og fejlløsning i fibernetværk. Sidstnævnte var netop en opgave, han løste for nylig. Og det skete via det gode uformelle samarbejde mellem Fiberdk og Teklet.

”En kunde ringede til mig og fortalte om sine udfordringer med et netværk. Jeg kunne sagtens gætte på, hvad der kunne være problemet og derefter anbefale ham nogle gode produkter. Men det handlede om at få løst selve problemet hurtigst muligt og ikke om at sælge så mange produkter som muligt. Derfor sagde jeg til kunden, at han skulle ringe til Ian fra Fiberdk, der med stor sandsynlighed kunne hjælpe ham”, siger Henrik Hedegaard, ejer af Teklet.

Kunden kontaktede Ian, fortalte om problemet og aftalte, at Ian kom ud og kiggede på det.

”Det var en klassisk fejlfindingsopgave. Det drejede sig om en strækning på 2,5 km med flere ukendte hændelser undervejs, og vi skulle have fundet fejlene”, fortæller Ian.

De kastede sig over arbejdet med at identificere fejlene samme dag. De brugte blandt andet et videoskop for at kigge på konnektor-samlingerne (endefladerne), der meget tit er en af de store årsager til fejl. Faktisk helt op til 50-70 % af tilfældene. Videoskopet kunne med det samme afsløre, at det hele var meget beskidt.

Løsningen var at rense disse. Først den ene ende. Så den anden. Nogle steder var skidtet så indgroet, at det stadig ikke virkede. Her måtte konnektorerne skiftes.

”Vi satte derefter OTDR’en på. Den afslørede blandt andet også, at der var konnektorer, der ikke var sat ordentlig sammen, hvilket betød stort tab eller ingen forbindelse overhovedet. De samlinger blev også inspiceret, renset og klikket ordentlig sammen. Da vi havde gjort disse forholdsvis ”enkle” ting, så virkede forbindelsen igen. Vi fik altså løst det hele på fire timer”, forklarer Ian og fortsætter:

”Hvis man har den fornødne knowhow samt det rigtige udstyr og materialer, kan man gøre det hurtigere og dermed spare arbejdstid og vigtigst af alt, slut-kundernes dårlige oplevelser. Generelt kan man undgå en masse fejl fra dag et, hvis man ved, hvad man har med at gøre.”

Hos Teklet er man glade for det gode uformelle samarbejde med Fiberdk.

”Det er vigtigt for os at have en god og uvildig samarbejdspartner. Vores styrke er produkter inden for fiberoptik og deres egenskaber, samt den korrekte anvendelse af disse. Vi kender Ian og ved, hvad han kan. Derfor sender vi også mere komplekse forespørgsler videre til ham i de tilfælde, hvor vi ved, at han kan løse det. Det vigtigste for Teklet er, at kunderne får løst deres udfordringer”, slutter Henrik Hedegaard, ejer af Teklet.

Fiberdk

 • Tilbyder undervisning og kurser inden for fiber, kobber samt netværk.
 • Underviser i mange lande
 • Udfører konsulentopgaver; fx at finde fejl, reparere fejl og rådgivning.
 • Er uafhængig af produkter og leverandører
 • Er certificeret af mange producenter
 • Læs mere på fiberdk.dk

Teklet.dk
Tilbyder passive fiberoptiske produkter for nogle af verdens største og mest anerkendte producenter:

 • Huber+Suhner
 • Prysmian
 • Anritsu
 • Sticklers, m.fl.
 • Læs mere på teklet.dk

Køb et Anritsu OTDR – og få 1 dages kursus med

Det er vigtigt at kende sit udstyr. Så man kan få mest muligt ud af det. Og bruge det korrekt. Et OTDR indeholder mange muligheder. Og kan fås i mange versioner. Det er en rigtig god ide at lære at betjene det optimalt. Derfor får du et 1 dages kursus hos Fiberdk med, når du køber et Anritsu OTDR hos Teklet. Så vi er sikre på, at du får fuld valuta af dit nye OTDR.