Equinor og Prysmian underskriver aftale om Empire Wind i USA

Prysmian Group har underskrevet en kontrakt med Equinor om levering af et undersøisk inter-array-kabelsystem til Empire Wind, en 816 MW havmøllepark beliggende 24-48 kilometer sydøst for Long Island i staten New York (USA). Prysmian Group skal levere det 66 kV XLPE-isolerede inter-array-kabelsystem, der skal overføre strøm fra de enkelte vindmøller med en kapacitet på omkring 10-15 MW.

”Denne aftale markerer et vigtigt fremskridt for udviklingen af Empire Wind og vil give os mulighed for at transportere dobbelt så meget strøm over et enkelt inter-array-kabel, i forhold til den nuværende praksis. Aftalen med Prysmian vil sikre, at Empire Wind kan forsyne New Yorkerne med vedvarende energi så effektivt som muligt,” udtaler Christer af Geijerstam, Præsident for Equinor Wind US.

”Vi er stolte af at støtte Equinor med denne udfordring, som vil forsyne det nordamerikanske elnet med et fremtidssikret kabelsystem i topkvalitet, i stand til at støtte den grønne energiomlægning i USA,” siger Hakan Ozmen, EVP for Projekter Business Unit hos Prysmian Group.

Prysmian Group vil være ansvarlig for design og levering af godt 150 kilometer 66 kV XLPE-isolerede inter-array-kabler, der kan overføre dobbelt så meget som den nuværende 33 kV industristandard. Kablerne vil blive kontinuerligt produceret på koncernens fabrik i Montereau (Frankrig) og Nordenham (Tyskland), og forventes at være færdige i sommeren 2022 med endelig installation i 2023 eller 2024.

Læs mere om Empire Wind på Equinors hjemmeside.

Læs mere om Prysmian inter-array kabelløsninger eller download vores 66kV brochure her.