Energibesparende udstyr giver bæredygtig centralisering af et stort datacenter

Projektet gav mulighed for at bruge én moderne, energieffektiv it-platform i stedet for flere ældre, der ikke var miljøvenlige. Projektet bidrager også til DTU’s strategi om at have en grøn profil og at uddanne ingeniører til at tage lederskab i bæredygtige forandringer.

Danmarks Tekniske Universitet er Danmarks største ingeniøruniversitet. Det er et knudepunkt for kontinuerligt arbejde, herunder uddannelse, forskning, offentlig rådgivning og innovation, som bidrager til vækst og velfærd. At have en grøn profil er vigtigt i DTU’s arbejde.

Derfor er det meget vigtigt at bruge energieffektive løsninger til universitetets egen drift. Projektet opnår dette ved at give en 184 % stigning i kølekapaciteten til et datacenter med kun 16 % stigning i strømforbrug.

DTU har 13.400 aktive studerende. Det strategiske mål er at uddanne ingeniører til at tage lederskab i bæredygtige forandringer. DTU ønsker at være en rollemodel for forskning og udvikling af teknologier, der fremmer bæredygtige forandringer i samfundet.

Projektet med at centralisere it-udstyret på universitetets campus fra flere mindre serverrum med ineffektive køleløsninger, i et større og meget mere energieffektivt datacenter, er en praktisk implementering af de ambitiøse mål. Forskellige it-platforme, som var komplekse at betjene og ikke særlig energieffektive, var førhen et problem. Det giver mulighed for optimering af energieffektivitet og at bygge et bæredygtigt datacenter, der giver skalerbar kapacitet.

Læs mere om denne casestory her