Energibesparende kabeldimensionering med CableApp

Der kan gemme sig store besparelser ved dimensionering af elkabler. Med CableApp fra Prysmian Group kan du beregne, hvor der kan spares penge og hvor stor besparelsen er.

Elregningen er blevet en stor post på budgettet, og derfor er der stor fokus på at spare på strømmen. Grundlæggende er der to måder at gøre dette på. Enten ved at slukke for lyset og øvrige el-artikler eller ved at øge dimensioneringen af kablet. Den sidste løsning er en reel energibesparende investering, der betaler sig over et par år, og som kan sikre et langsigtet og håndgribeligt økonomisk afkast.

Et større kvadrat gir større energibesparelse

Det er nu engang sådan, at jo større kabeltværsnit, jo lavere modstand og energitab ved samme spænding. Det kan konverteres til en besparelse i kroner og CO2-emission, så installationen bliver rentabel i kraft af:

  • Lavere elregning
  • Lavere CO2-emission
  • Længere levetid for kablet i kraft af lavere kabeltemperatur
  • Bedre kapacitet i kablet til at modstå kortvarig stigning i spændingen
  • Mulighed for at øge spændingen i kredsløbet i fremtiden, uden at udskifte kablet

Fokus på totalomkostningerne

Traditionelt er der en tendens til at vælge det mindst mulige tværsnit, fordi det giver den laveste installationsomkostning. Men det er en kortsigtet besparelse. Tager du i stedet højde for energitabet i kablet og de samlede levetidsomkostninger, er der besparelser at hente på den lange bane – til fordel for totaløkonomien og for klimaaftrykket.

Beregningsgrundlag

Ved beregning med CableApp, kan du selv ændre i elprisen i kroner pr. kWh og den gennemsnitlige belastning, så du får en retvisende besparelse for en given installation. Vil du vide mere om, hvordan du laver en energibesparende beregning og se et beregningseksempel – så download vores folder her.

Om CableApp 

CableApp er en professionel applikation, som gratis kan benyttes til beregning og valg af kabeldimension til enhver type installation op til 1 kV. CableApp er et effektivt og brugervenligt værktøj, der hjælper dig med at vælge det rigtige kabel til dine behov.

CableApp beregner det essentielle og bedste tværsnit til enhver type installation, giver nyttigt tip til omkostnings- og energibesparelse ved hjælp af et større tværsnit samt angiver spændingsfald i volt. Efter beregning kan du navngive, gemme, udskrive eller til enhver tid dele din beregning med andre.

CableApp kan gratis downloades til både iPhone og Android og findes tillige som en PC version. Som bruger bedes du oprette en profil ved login, hvorefter du har mulighed for hurtigt at finde frem til dine gemte kabelberegninger.

Har du spørgsmål eller kommentarer så send os en e-mail til cableapp_dk@prysmiangroup.com.

Læs mere på vores hjemmeside eller download brochure eller se vores video