Elenia har valgte Prysmian Finland som nr. 1 kabelleverandør

Elenia Palvelut Oy har afsluttet et konkurrerende udbud for kabelleverandører for årene 2020 – 2027, til en samlet værdi af 260 millioner euro (32 millioner euro per år). Elenia opererer i mere end hundrede lokaldistrikter i Kanta-Häme og Päijät-Häme, Pirkanmaa, Central Finland og Österbotten, hvor de leverer varme og elektricitet til boliger og virksomheder.

Via det offentlige udbud skulle Elenia Palvelut Oy udvælge leverandører for en 8-årig periode, og dernæst indgå kontrakter om levering af kabler i 2 år (med mulighed  for en 1-årig option) ad gangen med de to udvalgte leverandører. Derefter kan de valgte leverandører deltage i mindre konkurrencedygtige udbudsrunder hvert andet år.

Prysmian Group Finland blev valgt som nr. 1. eller første-leverandør og sikrede sig dermed aftale om levering af LV- og MV-kabler (AXMK-PLUS, Wiski-Plain og Wiski kabler) for den første periode fra januar 2020 til december 2021, med mulighed for en 1-årig option.

Elenia Palvelut Oy har dermed tildelt Prysmian Finland godt 50-80% af deres årlige kabelindkøb.

Til dette konkurrerende udbud, var der stor fokus på kvalitet, og her scorede Prysmian højt inden for begge produktgrupper, hvad angår referencer, leveringsnøjagtighed, genanvendelse, LTE’er, bæredygtighed, trommehåndtering med videre. Dermed er indirekte parameter, ud over tekniske produktegenskaber, stadig vigtigere for at vinde kontrakter.