Ekspert advarer: Hvem skal vende Danmark fra sort til grøn energi?

Elektrikere er essentielle for, at den grønne omstilling og elektrificeringen kommer i mål i Danmark. Men lige nu er de en stor mangelvare på arbejdsmarkedet og uddannelsen, som stadig færre unge søger ind på. Det kan have alvorlige konsekvenser for den grønne omstilling, advarer energioptimeringsspecialisten Schneider Electric.

Hele 80 procent af de løsninger, som faciliterer Danmarks grønne omstilling, kræver en elektriker til implementering. Men færre unge søger ind på elektrikeruddannelsen, og mens Danmark har akut behov for flere faglærte med grønne tech-kompetencer, ser udviklingen ikke ud til at vende. I 2022 blev 40 procent af de opslåede stillinger målrettet elektrikere ikke besat, og samme år faldt optaget på elektrikeruddannelsen med hele 15,9 procent.

”Elektrikerne er nøglen til den grønne, elektrificerede fremtid. Hvis vi skal nå regeringens klimamål, kræver det, at langt flere unge opdager det utal af muligheder, som elektrikeruddannelsen byder på,” siger Thomas Andersen, Vice President Home & Distribution and Power Product, Schneider Electric.

Læs mere om vores holdning her: https://www.se.com/dk/da/about-us/newsroom/news/press-releases/ekspert-advarer-hvem-skal-vende-danmark-fra-sort-til-gr%C3%B8n-energi-66028ea13847927b24085666