Draka M-FLEX styrekabler til automatiserede kontrolsystemer

Pålidelig og effektiv industriproduktion ved hjælp af robotter, samlebånd og transportsystemer er meget afhængig af automatiserede kontrolsystemer. Kablerne hertil skal derfor være robust, brandklassificerede og fleksible, så de er lette at installere uden fejl eller elektrisk støj.

Draka M-FLEX kabelserie
Draka tilbyder derfor et bredt program af kabler til industriel brug, hvor fleksibilitet og driftssikkerhed har høj prioritet. M-FLEX programmet er udviklet til at opfylde krav til både let, normal og tung industri – hvor kablerne påvirkes af olie, varme, fugtighed, elektromagnetisk interferens samt mekanisk eller kemisk belastning. Download kataloger her.

Om styrekabler
Kontrol eller styrekabler er som standard multi-ledere, der anvendes til automatisering og instrumentering. De kan måle og regulere transmissioner af automatiserede processer. De er typisk skærmet med aluminiumfolie eller kobberflet eller en kombination af de to. Fleksibiliteten er afgørende for om kontrolkablet kan blive kontinuerligt bøjet, slidt eller stødt i f.eks. en procesautomatisering, hvilket kræver en speciel designkonstruktion.

Standarder og godkendelse
Kabelkonstruktionen er designet til at leverer et optimalt og pålideligt signal via KEMA kvalitetsmærkede kabeltyper, der er egnede til krævende miljøer. I forhold til brandsikkerhed, er alle M-FLEX kablerne selvslukkende, SF og ASF typerne har lav brændbarhed og LSHF typerne tilbyder øget sikkerhed, i form af lav røgudvikling og en halogenfri yderkappe.

Hjælp til valg af rigtige kabeltype
Vi har udviklet en miljøklassificering til styrekabler kaldet industri i-MEKI, som støtter dig til at vælge den rigtige kabeltype. MEKI er en kategorisering af kravene til industrikabler ( mekanisk modstand, elektromagnetisk skærm, klimatisk og kemisk modstand samt fugtmodstand), der er stærkt afhængige af deres miljø, og dermed deres anvendelse.

Standard kabler
M-Flex YY 300/500V (fleksibel)
M-Flex YCY 300/500V (skærmet og fleksibel)
M-Flex HH 300/500 V (HF og fleksibel)
M-Flex HCH 300/500 V (HF, fleksibel og skærmet)
M-Flex EX HCH 300/500 V (HF, fleksibel og skærmet)

Robuste kabler
M-Flex SF 300/500 V (fleksibel, robust, oliebestandig og brandhæmmet)
M-Flex ASF 300/500V (skærmet, fleksibelt, robust, oliebestandigt og brandhæmmet)
M-Flex PUR 300/500 V (fleksibel, robust og kuldebestandig)

Signal kabler
M-Flex YCY 250V (skærmet, fleksibel)
M-Flex YCY-P 250V (skærmet, fleksibelt og parsnoet)
M-Flex Datax HH 250V (fleksibelt og halogenfrit)
M-Flex Datax HCH 250V (skærmet, fleksibelt og halogenfrit)

EMC kabler
M-Flex YCY-P 300/500V (skærmet, fleksibelt og parsnoet)
M-Flex HCH EMC 0.6/1kV (EMC skærmet, fleksibelt og halogenfrit)

Ønsker du at vide mere om disse kabler, er du velkommen til at kontakte vores sælger Kim Laursen på telefon 6027 2739 eller e-mail kim.laursen@prysmiangroup.com.