Der er ingen genvej til et robust 5G netværk

En højkvalitets infrastruktur baseret på fiber er et must for et højhastighedsnetværk med en lav latenstid og lave driftsomkostning til vedligeholdelse og opgradering på lang sigt. I et kapløb om at bygge nye 5G-netværk tvinges teleoperatører til at foretage store investeringer. Prysmian Group Executive Vice President for Telecoms Philippe Vanhille forklarer på FT-ETNO-topmødet, hvordan de kan undgå at begå fejl. Prysmian Group var sponsor for FT-ETNo Summit 2019, der blev afviklet den 2.december i Brussel.

I deres travlhed med at levere 5G-services på et meget konkurrencepræget marked, bør teleoperatører undgå “hurtige og billige” genveje og investere i en robust og pålidelig kabelinfrastruktur, der er fremtidssikret de næste 20 til 30 år. Det økonomiske potentiale ved 5G-services, såsom smarte hjem og smarte fabrikker, kan ikke løsnes, medmindre det underliggende netværk er absolut solidt og kan undgå afbrydelser og sammenbrud, forklarer Philippe Vanhille.

En passiv infrastruktur af høj kvalitet koster muligvis mere at installere, men den reducerer driftsomkostningerne til vedligeholdelse og opgradering af netværket på lang sigt. Men ikke alle operatører forstår, hvordan de valg de træffer til deres passive netværksinfrastruktur, kan skabe enorme forskelle i servicen, tilføjer Vanhille.

Prysmian har i mange år investeret i innovation, der gør vores produkter mere robuste, mindre og lettere at håndtere, hvilket sikrer en hurtigere udrulning og vigtige capex-besparelser på installation, der kan stå for 50% af prisen for et nyt netværk.

Når teleoperatører vælger en ny kabelinfrastruktur, skal de stille sig selv tre spørgsmål, siger Vanhille. Først og fremmest skal de se meget omhyggeligt på kvaliteten af det, de køber. Eventuelle fejl kan forårsage forstyrrelser i servicen og kan føre til dyre reparationer. For det andet skal de sørge for, at alle indkøbte produkter har en lav risiko for patentovertrædelse. For det tredje skal de kontrollere, om omkostningsbesparelserne er et resultat af produkt-dumping, en mulig indikator for substandard-kvalitet.