Barcelona metrolinje 9 opererer med MV Afumex kabler

Line9_2

Prysmian Group har leveret mere end 250 km mellemspændingskabel til en ny tunnel til Barcelonas metrolinje 9. Linjen bliver den længste førerløse metrolinje i Europa, foran linje 3 i Moskvas metro (44,3 km), linie 12 i Metro de Madrid (41 km) og Northern Line af London Underground.

Linje 9 samlede system er 47,8 km langt, hvoraf der indgår 43,71 km under jorden og 4,09 kilometer på viadukter. Linjen forventes at fragte 120 millioner passagerer om året og forbinder Barcelona lufthavn med centrum.

Specifikt er der leveret MV XLPE 30 kV kabler fra koncernens Afumex® aluminiums kabelportefølje sammen med diverse netværkskomponenter, til en samlet værdi på godt € 3 mio.

Til en førerløs metrolinje, er kvalitet og højteknologisk præstation nødvendig for alle involverede materialer. Ingeniører og teknikere fra R&D såvel som industrielle divisioner arbejdede sammen om at opfylde specifikke kundekrav, og det lykkedes at designe det rigtige kabel til UTE ENERGIA“, siger Mauricio Sobero, T&I Sales Manager hos Prysmian Spanien

Denne kabeltype efterspørges i stigende grad af offentlige myndigheder og virksomheder, på grund af dets brandhæmmende egenskaber og evne til at beskytte mennesker og udstyr fra giftige og ætsende gas, i dårligt ventilerede områder.

line9_det