Automationsdirektør indtræder i DI Trekantområdets bestyrelse

Michael Nielsen – Administrerende direktør Beckhoff Automation ApS

 

Michael Nielsen, adm. direktør i Beckhoff Automation ApS, indtræder som bestyrelsesmedlem i DI Trekantområdet. Michael Nielsen har stor interesse i at styrke og udvikle Trekantsområdet for at sikre adgang til arbejdskraft fremadrettet og en god infrastruktur – emner, der er øverst på DI Trekantsområdets agenda. 

Michael Nielsen har i fem år stået i spidsen for automationsvirksomheden, der udnytter nye, intelligente teknologier til at udvikle smartere og mere effektive styrings- og automationsløsninger til især produktionsindustrien og byggeriet.

”Det er et privilegie for mig at få indsigt i de problemstillinger, som virksomheder i vores region oplever, og arbejde for – sammen med bestyrelsen og de kommunale beslutningstagere – at løse dem bedst muligt. I Beckhoff Automation oplever vi samme udfordringer som de fleste, nemlig at sikre dygtig og tilstrækkelig arbejdskraft, så vi opretholder et højt kompetenceniveau, samt at løse de store infrastrukturelle problemer mellem Fredericia, Kolding, Middelfart og Vejle,” siger Michael Nielsen, adm. direktør i Beckhoff Automation.

Johan H. Pedersen, chefkonsulent i DI Trekantområdet, refererer til Beckhoff Automation som en fremadstormende virksomhed i industrien, som det er fordelagtigt at få repræsenteret i bestyrelsen.

”Bestyrelsens overordnede opgave er at skabe rammerne for fortsat vækst og udvikling i vores fire kommuner. Vi rekrutterer til bestyrelsen, så vi dækker bredt i forhold til brancher og geografi. Derudover har vi brug for at vide, hvordan en driftig virksomhed som Beckhoff oplever kommunernes rammebetingelser. Beckhoff bygger nyt domicil og har derfor fingeren på pulsen i forhold til kommunal sagsbehandling af bl.a. erhvervsbyggegrunde. Derudover ligger kompetencemangel og en overbelastet infrastruktur også Beckhoff meget på sinde. Vi oplever Michael Nielsen som en dynamisk leder, som kan give et stort bidrag til bestyrelsens arbejde, siger Johan H. Pedersen.

Et område, der ligger højt på Michael Nielsens prioriteringsliste, er bedre adgang til højtuddannede i Trekantområdet.

”Danmark er ekstremt afhængig af højtuddannet arbejdskraft for at være konkurrencedygtig. Men ikke nok med det vil der også fremover ske en strukturel ændring i kompetencebehovet. En udfordring for vores industri er, at vi skal kæmpe om bl.a. it-talenterne på linje med de store softwarehuse i hovedstadsområdet. Vi må opprioritere uddannelser af højt niveau og derudover have globalt udsyn, hvad angår tiltrækningen af talenter,” siger Michael Nielsen.

CV – Michael Nielsen
Michael Nielsen har været administrerende direktør og salgschef i Beckhoff Automation ApS siden 2015. Han har sammenlagt arbejdet i Beckhoff Automation i knap 15 år og har tidligere været ansat hos Omron, Tricon og Lego.
Michael Nielsen er næstformand i DIRA (Dansk Robot Netværk) og bestyrelsesmedlem i DI Trekantområdet.

Om DI i Trekantområdet
DI Trekantområdet er en af DI’s 18 regionalforeninger og repræsenterer medlemsvirksomheder i Kolding, Fredericia, Vejle og Middelfart kommuner. Medlemmerne arbejder inden for en lang række brancher som produktion, service, transport, handel, IT og rådgivning. DI Trekantområdet arbejder for at skabe gode vilkår og vækstmuligheder for virksomhederne i et tæt samarbejde med de kommunale politikere og embedsmænd og Trekantområdet i Danmark.