Ailes Marines vælger Prysmian 66 kV inter-array kabler til fransk havmøllepark

€ 80 mio. kabelprojekt til Saint-Brieuc Havmøllepark

Ailes Marines, et datterselskab til spanske Iberdrola, som har ansvaret for udvikling og drift af Havmølleparken i Saint-Brieuc bugten i Frankrig, har tildelt Prysmian Group en kontrakt til en værdi af ca. € 80 millioner, for levering af et undersøisk inter-array kabelsystem. Havmølleparken vil bestå af 62 styk 8 MW møller med en samlet effekt på 496 MW.

Prysmian vil være projektansvar for design, levering, installation og idriftsættelse af det 90 kilometer 3-leder 66 kV HVAC XLPE-isolerede inter-array kabelsystem. Kablerne vil blive fremstillet lokalt på koncernens fabriksanlæg i Montereau-Fault-Yonne og Gron i Frankrig og efterfølgende samlet og færdiggjort i Nordenham, Tyskland.Levering og idriftsættelse er planlagt til slutningen af 2022.Javier Garcia Perez, Præsident for Ailes Marines og International Offshore Business Director i Iberdrola udtaler: ”Kontrakten med Prysmian for inter-array kabler til Saint Brieuc Havmøllepark viser, at Ailes Marines er fuldt ud forpligtet til at investere i Frankrigs grønne energiomstilling.””Denne kontrakt understreger koncernens evne til at give vores kunder lokalt fremstillede løsninger, med en høj ydeevne,” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Business Unit Projects hos Prysmian Group.

”Kontrakt er en vigtig milepæl for Prysmian, da den viser, at vores ambition om at blive en one-stop-udbyder, der dækker hele forsyningskæden, er troværdig og bæredygtig. Dertil kan vores 66 kV kabelsystem til inter-array-netværk transportere dobbelt så meget strøm sammenlignet med et 33 kV kabelsystem,” udtaler Olivier Angoulevant, Business Unit Director for Offshore Wind hos Prysmian Group.

Kontrakten bekræfter Prysmians succesfulde og fortsatte relation med Iberdrola, der gennem de seneste år har tildelt Prysmian adskillige projekter såsom Wikinger i Østersøen og Vineyard Wind i Massachusetts, USA.