ACTEC A/S leverer batterier til verdens første fleksible miljøpram

Velkomst af CEO og medejer af FLEX-FEB ApS, Jens Walther (yderst til venstre), samt CTO og medejer Erik Schmidt (yderst til højre). CEO for Danske Maritime, Jenny N. Braat var ligeledes at finde blandt talerne i forbindelse med navngivningen.

Det var med stort opbud fra leverandører, samarbejdspartnere og presse at verdens første fleksible miljø pram blev navngivet ved værftet i Søby Havn på Ærø d. 22.06.22.

Iværksætterfirmaet bag denne maritime innovation hedder FLEX-FEB ApS. Stiftet og ejet af de to ildsjæle Jens Walther og Erik Schmidt, som begge havde set frem til dagen hvor miljøprammen blev navngivet, Jenny Miljø.

Som leverandør af batterier til miljøprammen var ACTEC A/S naturligvis også inviteret til at overvære denne særlige begivenhed. Hos ACTEC har man løbende fulgt udviklingen med interesse, og at FLEX-FEB nu endelig har indfriet så stor en milepæl, med så flot et resultat er ikke overraskende.

Morten Nyborg, produktchef og medejer af ACTEC, udtaler:
Siden første henvendelse fra Jens Walther som præsenterede idéen tilbage i foråret 2021, har vi ikke været ét sekund i tvivl om, at FLEX- FEB ville nå i mål med deres miljøpram. Passionen og ambitionerne har lyst ud af Jens, som med miljøprammen adresserer miljømæssige problemstillinger til havs på en langt mere bæredygtig og konkurrencedygtig måde end man traditionelt set har gjort. Vores bidrag med LiFePO4 batterier falder rigtig godt i tråd med de visioner og den nutidsfaktor som omkredser FLEX-FEB. Vi ønsker dem stort tillykke med navngivningen, og glæder os til at se hvad fremtiden bringer.

Jens Walther fra FLEX-FEB & Morten Nyborg fra ACTEC A/S

Meget af udstyret, såsom eksempelvis skimmer(e), fremdrivningsmotorer, sensorer og styring er elektrisk drevet. Det stiller bl.a. krav til en stor batterikapacitet, hvorfor miljøprammen er forsynet med 4 stk. kraftfulde LiFePo4 batterier fra ACTECs eget populære batterifabrikat, PaqPOWER.

PaqPOWER LiFePO4 batterier fra ACTEC A/S sidder monteret i miljøprammen.

Formålet med miljøprammen
Den fleksible miljøpram har til formål at rense havne og kyststrækninger. I én arbejdsgang kan prammen opsamle olieblandet vand, andre forureningskilder og overfladeaffald – som for eksempel plastic og tang – vandet filtreres fra og det rensede vand ledes tilbage i havet.
Dermed forsøger miljøprammen at adressere flere af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling. Både i forhold til at sikre rent vand generelt, samt sikre liv og velfungerende biodiversitet i hav- og kystområder.

Verdens første miljøpram med navnet, Jenny Miljø.

ACTEC A/S – Med mere end 30 års erfaring indenfor batterier kan vi hjælpe dig sikkert i havn med batterier til dit næste produkt. Ring til os på telefon +45 87119999 og få en snak med vores batterieksperter.