5 tips til den gode forberedelse af blæserør,

der sikrer, at du nemmere kommer i mål med at blæse din fiber:

💨 Når du graver eller skyder dine blæserør, så sørg for at de kommer til at ligge plant i jorden, så der er fri passage. Ligger dine rør i forskudte plan eller bugter sig, vil det højst sandsynligt stoppe din fiber inden den kommer igennem den valgte strækning.

💨 Beskyt dine blæserør med endepropper, så snart de er kommet i jorden. På den måde undgår du, at dine rør bliver fyldt med vand, mudder, kviste eller grene inden du skal blæse fiberkablet. Er røret fyldt med ”moder natur” vil dit fiberkabel både blive ødelagt og stoppet, og vil koste dig unødige ressourcer.

💨 Vær opmærksom på, at dine splidsemuffer eller splidsebokse er vandtætte. For muffen anbefaler vi min. IP68 og for brug af splidseboks i vejskab min. IP54. Bruger du brønde, så sikrer dig at brønden er tørlagt og ren, inden du begynder at blæse dit fiberkabel, så du sikrer, at din fiber har de bedste betingelser.

💨 Sørg for at samlinger på hele din strækning passer sammen, så fiberkablet kan passere uhindret. Rammer det forhindringer på sin vej, vil du være nødsaget til at kasserer en del af fiberkablet.

💨 Vi anbefaler, at du sender et lille stykke svamp eller en metalkugle igennem dine rør, før du begynder at blæse dit fiberkabel, for at sikre at der er fri passage hele vejen igennem. Vær yderst forsigtig, hvis du bruger en metalkugle, da den kan flyve gennem røret som et projektil, hvis den som ønsket ikke møder modstand på sin vej.