5 industri trends driver kabeludvikling til 5G

“Prysmian Groups Multimedia Solutions (MMS) division arbejder på at udvikle dets kobber- og optiske fiberkabler for at være på forkant med de infrastrukturændringer, der drives af 5G”, forklarer Andreas Wassmuth, Business Development Director hos MMS Business Division.

Hvordan ser indendørs telekabelsystemer ud om 10 år?

Fem digitale omstillingstrends driver innovationen hos Prysmian MMS forretningsenhed, siger Andreas Wassmuth. Den digitale omstilling der skabes af næste generations 5G trådløs kommunikation, vil ændre verdens infrastrukturbehov. Og kabler skal udvikles for at være på forkant med denne ændring.  Den igangværende udfordring for divisionens team af ingeniører og forskere er at forudsige det indendørs infrastrukturbehov om ti år, der skal muliggøre IoT – Internet of Things samt andre nye services.

MMS fremstiller indendørs kabler af fiber og kobber til både fast og mobil kommunikation. De benyttes i datacentre, spillesteder, hospitaler, stadioner, lufthavne, universiteter samt i kontorer, fabrikker og private hjem. Disse kabler kan understøtte udrulning af 5G-kommunikation, som spås en eksponentiel vækst.

Højere båndbredde, densitet og miljøvenlighed

Stigning i båndbredde er grunden til, at vi er gået fra Cat5 til Cat6, 6A, 7 og 8, siger Andreas. Det er som at bygge en motorvej, der er stor nok til at imødekomme fremtidens trafikbehov. Den anden driver er højere fiberdensitet med en øget datatransmission og mindre vægt og fylde per kabel.  Dette gør kablet mere omkostningseffektivt at installere og dermed mere miljøvenligt – hvilket er endnu en tendens for markedet. Jeg tror, vi vil se mere og mere regulering i fremtiden, der kræver miljøvenlige produkter. Og det vil vores kabelportefølje naturligvis også afspejle.

Hybridløsninger og sikkerhed

Hybride kabler, der kombinerer energi og signaloverførsel, er en tredje driver til kabeludviklingen, især til datacentre, der bruger meget energi, siger Wassmuth. Prysmian kan levere både energi og datatransmission i et enkelt kabel, hvad enten det er med kobber- eller fiberleder.

Sikkerhed er endnu en driver for vores kabeludvikling til overholdelse af Byggevareforordningen (CPR) i Europa eller UL i USA. Integrationen med General Cable gør det muligt for Prysmian Group ingeniører at være eksperter på både CPR og UL krav.

Brugervenlighed

Endelig er det vigtigt at designe MMS-kabler, så de er lette at bruge. Det gør vi ved at optimere installation af produktet. For eksempel er vi begyndt at sælge vores Cat6A kabler i papkasser i stedet for på spoler, hvilket gør installationen lettere og fjerner plastaffaldet.

Det er svært at forudsige, hvilken type kabelsystemer, der er behov for indendørs i bygninger om 10 år. Disse skal kunne understøtte den energi, de antenner og sensorer, der er nødvendige for at opnå 5G. Men én ting er helt sikker, siger Wassmuth. Intet selskab kan drive innovation helt på egen hånd. Vi samarbejder derfor med kunder fra forskellige segmenter for at forstå, hvad de har brug for.

”Det er der, vi er på vej hen lige nu”, afslutter Andreas Wassmuth, Business Development Director hos MMS Business Division.