3 gode råd om udendørs julebelysning

udendørs julebelysning

Du kunne selvfølgelig ikke finde på at trække ledninger til årets udendørs julebelysning gennem vinduet. Men hvad med dine kunder…? Eller en i din familie…? De kulørte lys ser fantastiske ud, men de kan også være farlige. Det er derfor en god idé at tænke sig ekstra godt om, inden man farer ud og hænger julelys på facader, træer, altaner og alt, hvad der ellers kan pyntes op udenfor. Lemvigh-Müller har samlet en håndfuld gode råd til korrekt installation af udendørs julebelysning, som du kan give videre til dine kunder.

1) Vælg LED-lys

LED-lyskæder holder 25 pct. længere og bruger cirka 80 pct. mindre strøm end glødelyskæder, så det er bare med at få skiftet evt. gamle lyskæder ud, så man kan fyre den af med julelys hele december uden at frygte elregningen i januar. Se her, hvor meget der kan spares med en LED-kæde.

2) Brug kæder og kabler godkendt til udendørs brug

Der er ret vådt udenfor i november og december. Derfor skal man altid bruge lyskæder, kabler og samlemuffer, der netop er beregnet til udendørs brug, ellers kan der trænge fugt ind, og så er der kort vej til en kortslutning. Det står på produkterne, om de kan bruges uden døre.

3) Glem vinduestræk – brug en udendørs stikdåse

Det kan være fristende at springe over, hvor gærdet er lavest og trække en ledning gennem vinduet. Men det er en virkelig dårlig ide. Hvis ledningen kommer i klemme, og det strømførende kobber bliver blotlagt, kan det resultere i stød, kortslutning og brand. Så brug en udendørs stikdåse – der er installeret af en autoriseret installatør. Ellers dækker forsikringen ikke, hvis uheldet er ude, og der opstår brand.

Er du klar til årets salg af julebelysning?

Få alt i lyskæder, lanterner og dekorationer, både til indendørs og udendørs brug hos Lemvigh-Müller. Log ind i webshoppen for at se hele julebelysningssortimentet. (Klik “Log ind” øverst til højre, klik på “Aktuelle tilbud” på forsiden, kig under “Gælder til d. 31. december 2016”.) 

Hold dig opdateret – følg Lemvigh-Müller på LinkedIn og Facebook