2019 var et fantastisk år for Prysmian Projects

”Med hensyn til operationel ekspertise var 2019 et af de bedste år nogensinde for Prysmian Group, og vi forventer, at 2020 bliver endnu et solidt år,” udtaler Hakan Ozmen, EVP for Project Business Unit hos Prysmian Group.

”Jeg håber, at 2019 erfaringerne bliver et solidt fundament for en vellykket gennemførelse i 2020, da det vigtigste i projektbranchen er udførelseskvaliteten,” tilføjer han. ”Så jeg forventer, at 2020 vil svare til 2019 uanset de økonomiske resultater. Jeg vil ikke udelukkende se på tallene. I stedet ønsker jeg, at vi kan garantere, at de grundlæggende elementer er til stede, således at projektafdelingen på lang sigt automatisk genererer tallene baseret på markedsvækst.”

Fokus på Tysk korridor og R&D til 2020

”Sidste år var projektafdelingens bedste med hensyn til drift af tre grunde, udtaler Hakan. Først og fremmest afsluttede afdelingen hele 10 projekter i 2019. For det andet havde projektafdelingen de færreste ændringer med hensyn til omkostninger og problemer på fabrikker og på skibe – hvilket betød, at udførelserne var meget vellykkede. For det tredje tegnede ordreindgangen sig for over 50% af markedet, i kraft af højprofils kontrakter såsom Viking, Vineyard Wind, NNG og DolWin 5.”

Denne solide projektudførelse er et resultat af en intern organisationsændring, der adskilte projektafdelingens operationelle og forretningsmæssige aspekter, og satte mål for hver med skærpet fokus på resultater.

”Jeg kan ikke sige, at succes i 2019 var tilfældig. Der er fortsat meget, der skal gøres fremover, men jeg føler mig godt tilpas med de organisatoriske ændringer og deres virkning,” fortsætter Hakan.

”I 2020 vil projektafdelingen konkurrere om de tyske HVDC-udbud om at anlægge tusinder af kilometer underjordiske kabelforbindelser, der skal transportere energi fra vindmølleparker ud for den nordlige kyst i Tyskland til landets store industriproduktion i syd.

Disse energikorridorer er grundlaget for Europas energiovergang, der skal flytte os væk fra fossile brændstoffer over til bæredygtig energi. Den største udfordring ved dette skift til vedvarende energi er at skabe elnetværk, der er mere effektive og billigere,” udtaler Hakan Ozmen.

“Der bliver ingen overgang til bæredygtig energi uden kabler. Ved forhåbentlig at deltage i de tyske energikorridor-projekter, vil Prysmian sikre disse ved hjælp af avanceret kabelteknologi og overvågningsværktøjer i tilstand for at detektere potentielle strømafbrydelse og minimere nedetid.”

”Prysmian arbejder på at reducere omkostningerne til energidistributionssystemer, som vi har installeret,” sagde han. “Dette gøres ved hjælp af øgede investeringer til R&D og strenge overvågningsprocesser til alle faser af produktets levetid, for at sikre en høj kvalitetsstandard. Til 2020 vil vi ligeledes fokuserer på R&D i forbindelse med levering af store projekter såsom Viking. Vi ønsker, at projektudførslen skal være fejlfri,” konkluderer han.