Vidste du, at mere end halvdelen af transienter opstår fra interne kilder?

Når der installeres ny opvaskemaskine, ovn eller billader, så stiller det krav til elsikkerheden for bygningen det installeres i. Særligt eltavlen bliver presset, hvis den ikke er udstyret med transientbeskyttelse.

Undgå alvorlige konsekvenser
Det er en skrøne, at transienter kun opstår, hvis lynet slår direkte ned i bygningen. Både interne og eksterne faktorer har indflydelse på bygninger. Faktisk opstår mere end halvdelen af transienter fra interne kilder. Transienter fra interne kilder opstår typisk, når enheder med motorer starter op eller slukker og leder strømmen til og fra andre apparater.

Når lyn slår ned i nærområdet, eller et overbelastet elsystem slår gnister, kan der opstå en kortvarig spændingsspids, som have konsekvenser for liv og udstyr.  Det kan have både alvorlige og dyre konsekvenser i form af brand, driftstop og skade på elektrisk udstyr, og specielt hospitaler, offentlige bygninger og industrielle bygninger kan opleve alvorlige konsekvenser af et overbelastet elsystem.

Stigende behov i grønne brygninger 
Eaton oplever et generelt behov for mere transientbeskyttelse, fordi det gennemsnitlige danske hjem gør brug af et voksende antal elektriske installationer og apparater sammenlignet med tidligere. Specielt nu, hvor flere energibesparende grønne hvidevarer, men også billadere og solceller, har fundet indpas i de danske boliger. Jo mere effektive apparaterne er, jo mere sårbare er de over for transienter.  De typiske årsager til overspændinger er:

  • Lynnedslag
  • Strømafbrydelser
  • Koblingstransienter

Testklasse 1, 2, eller 3? 
Lovgivning på området betyder, at der i nye elektriske installationer skal være transientbeskyttelse installeret. Eaton har mere end 100 års erfaring på området, og er eksperter i at vejlede og guide kunder til en sikker, robust og pålidelig løsning til den enkelte type elinstallation – om der er tale om boligen, hospitaler, infrastruktur og andre offentlige bygninger, eller bygninger til kommercielt brug såsom hoteller, banker, butikker og fabrikker.

Vil du vide mere om hvordan en optimal løsning ser ud til netop dit projekt, så tag fat i en af Eatons fagspecialister og hør mere.