Undgå uheld – Vælg RCD type B

Din fejlstrømsafbryder kan gå i mætning og farlige situationer kan opstå!

Lækstrømme er uundgåelige og vil næsten altid være til stede i elektriske installationer. En større og større del vil være DC strømme som normale RCD type A ikke registrerer.

Et normalt RCD risikerer at gå i mætning og vil derfor ikke udkoble, når en farlig situation opstår – det kan være livsfarligt.

Mange morderne apparater og brugsstande kan genererer DC lækstrømme. F.eks.: PC’er, hårde hvidevarer, LED lyskilder, lifte, strømforsyninger, elektroniske HF-forkoblinger, EMC-filtre, hæve-/sænkeborde osv. Så DC lækstrømme kan findes i mange installationer – også i boliger.

Der er en række installationer, hvor man normalt benytter RCD type B, som f.eks. solceller, invertere, frekvensomformere, varmepumper og billadere. Men for at undgå unødvendige ulykker pga. mætning af almindelig type A RCD bør du for en sikkerhedsskyld altid vælge en type B fra Chint.

ELIT tilbyder et stort udvalg af RCD type B fra Chint. Vi lagerfører bl.a. 2- og 4 polet, 40 og 63A samt både 30, 100 og 300mA.

Tidligere var RCD type B meget dyre, men Chint er en af verdens største producenter af fejlstrømsafbrydere type B og det betyder at priserne nu er i et niveau, hvor det er realistisk at benytte i alle installationer. Se mere her: FEJLSTRØMSAFBRYDERE – ELIT Scandinavia ApS

For yderligere oplysninger kan ELIT kontaktes på 4844 6060