HellermannTyton

Tips og tricks vedr. Krympeslanger 3:1

ShrinKit 321 BasicKunne du godt bruge et par fif når du har med krympeslanger / krympeflex at gøre? Så læs mere her.

Du kan gøre mange ting med krympeslanger – udover at være fortrinlige til isolering og beskyttelse mod slid, kemikalier og ekstreme vejrforhold, så kan de ligeledes bruges til bundtning, farvekodning og belastningsaflastning. Se mere om ShrinKit 321 Basic lige her.

Tips og tricks:

Step 1:
Når der påføres varme i dette krymperør, så krymper det, heraf også navnet krympeslange.
Det er vigtigt, at du vælger den rette størrelse af krympeslange til din arbejdsopgaver. To begreber, der er vigtige at huske her, er genindvundet diameter (diameteren efter krympning) og udvidet diameter (forkrympningsdiameteren). Sørg for at finde en sikker pasform ved, at bruge et rør med en genindvundet diameter, som er mindre end diameteren på det område, der skal isoleres. På den måde, når det krymper, får du en stram pasform. Samtidig skal rørets udvidede diameter være stor nok til nemt at passe over det område, der skal isoleres, samt eventuelle tilslutninger, der er fastgjort til det. Sund fornuft ville diktere, at hvis du ikke komfortabelt kan passe din bund eller kabler inden for et rør i første omgang, krymper det ikke meget godt.

Step 2:
Når du har fundet frem til de rette dimensioner, så vil næste trin være at skære krympeslangen til den længde, som du skal bruge. Husk at have ca. 1/4 ” overskydende materiale til overlapning af tidligere isolering. Bemærk også at produktet ligeledes krymper i længderetningen, så regn derfor med at din krympeslange vil skrumpe med ca. 5-7 % i processen. Til beskæring kan du bruge en saks.

Step 3:
Når alle dine materialer er klargjort, skal det hele sættes sammen. Forbind blot to kabler, hvor du glider krympeslangen hen over midten af hvor kablerne mødes.

Step 4:
Før du begynder selve krympeprocessen, skal du huske at dobbelt tjekke hvilke temperaturer, der er anbefalet at krympe det enkelte produkt under. Brug ikke åben ild, da ukontrolleret varme kan forårsage ujævn krympning, fysisk skade og isolationsfejl.

Step 5:
Måden du krymper på, er ved at begynde i den ene ende og dermed arbejde dig gradvist mod den anden ende. For at undgå luftbobler bør du dreje produktet, når du opvarmer det.
Herefter påfører du jævnligt varme hen over længden og omkring rørets diameter indtil du har skabt et ensartet krymp, der svarer til formen på kablet. Fjern dernæst kilden til varmen og lad det færdige produkt køle langsomt. Pas på du ikke overopheder, da det kan påvirke slutresultatet.

Vil du vide mere om vores ShrinKit 321 Basic så kontakt os her


Tjek lige vores
Krympeslange 3:1 i sæt ShrinKit 321

  • Kompakt og praktisk sæt
  • Sort slange
  • Montageområde fra 1 mm til 16 mm
  • 220 afskårede stykker i fem størrelser
  • Drifttemperatur °C  -55 °C til +135 °C
  • Min. Krympetemperatur °C  +90 °C
  • Flammehæmmende egenskab – Selvlukkende
  • Krympeforhold 3:1
  • Indvendig lim – Nej
  • Elasticitet 600%

 ShrinKit 321 æsker findes i flere udgaver:

Med det høje krympeforhold på 3:1 kan disse produkter erstatte flere forskellige størrelser krympeslanger og derigennem benyttes til stort set alle arbejdsopgaver. Det er let at vælge det rigtige produkt, eftersom krympeslangerne er tydeligt mærket i hvert rum med størrelse, længde og antal.

Kontakt os på tlf. 70 23 71 20, via e-mailhtdk@HellermannTyton.dk eller besøg vores hjemmeside HellermannTyton for mere information.

OBS:
På vores hjemmeside kan du skrive dig op til vores branche relevante artikler og tips og tricks. Skriv dig op allerede i dag herShrinKit 321 krympeslange