ABB

Smil, du er på! ABB-Welcome viser, hvem der ringer på dørtelefonen

I andelsboligforeningen Glænøgård er 200 ældre dørtelefoner udskiftet med ABB-Welcome. Nu kan beboerne se på en videoskærm, hvem der ringer på, før de lukker op.

I andelsboligforeningen AB Glænøgård på Østerbro i København har de knap 200 boligejere fået installeret ABB-Welcome, som er et alsidigt dørtelefonsystem. ABB-Welcome giver krystalklar lyd, knivskarp video eller en kombination af begge. De nye ABB-Welcome dørtelefoner er installeret af Hoffmann Teknik i forbindelse med en renovering af den store andelsboligforening. Sektionsleder Lasse Højsland fortæller:

– Vi fik en henvendelse fra bestyrelsen, der havde hørt om ABB-Welcome med videobilleder og mulighed for teleslynge. Systemet tiltalte dem meget, da levende billeder ville give større tryghed i forhold til eksempelvis at lukke hjemmehjælpere ind, ligesom flere af de ældre beboere havde nedsat hørelse og efterspurgte teleslynge.

Hoffmann Teknik stillede forskellige modeller til rådighed i en prøveperiode, så beboerne kunne vælge netop den ABB-Welcome svartelefon, de ønskede. Svartelefonen har en 4,3″ farveskærm og funktioner som fx opkald, dørlås og trappelys, der betjenes via 6 berøringsfølsomme touchknapper.

– Viceværten og jeg har stået til disposition og været i dialog med beboerne om behov og ønsker. Det har været en positiv oplevelse. Resultatet er, at vi har kunnet imødekomme rigtig mange individuelle ønsker, eksempelvis en særlig placering i entreen eller teleslynge.

Lasse Højsland glæder sig samtidig over, at ABB-Welcome er enkel at installere og hurtig at konfigurere:

– Programmeringen er nem og intuitiv, og så kan den klares af blot én medarbejder, hvor andre systemer kræver to mand op og ned ad trapper. Med ABB-Welcome har vi kunnet installere og færdiggøre en hel opgang om dagen, så beboerne er blevet ulejliget mindst muligt.