Slut med afbrydelser i programfladen: Færøerne får 24-timers tv- og radiodækning

Færingerne slipper nu for at få afbrudt deres yndlingsprogrammer fra den nationale tv- og radiostation Kringvarp Føroya takket være en skræddersyet UPS-løsning leveret af power-management virksomheden Eaton.

Strøm er alfa omega for enhver tv- og radiostation, der sender live. Det gælder også for Færøernes nationale tv- og radioudbyder Kringvarp Føroya. Desværre er strøm ikke altid en selvfølge på Færøerne, der ligger mere end 400 kilometer væk fra Europa og derfor må forsynes med strøm fra deres eget elnet. Størstedelen af øgruppen er i gennemsnit udsat for 15 strømafbrydelser årligt, og selv om de elektriske udsving ofte kun varer mellem 15 minutter og 1 time, er det nok til, at Kringvarp Føroya har allieret sig med Eaton for at få hjælp til en skræddersyet nødstrømsløsning.

Solid og skræddersyet løsning med to Eaton 93PM UPS-anlæg
Kringvarp Føroya ønskede en solid UPS-løsning med dobbelt redundans, der kunne sikre stationen 4 timers nødstrøm i tilfælde af reparation eller vedligeholdelse af deres nødgenerator. Eaton har i den forbindelse skræddersyet en UPS-løsning, der består af intet mindre end to af Eatons 93PM UPS-anlæg, som begge har en kapacitet på 80 kVA.

UPS-løsningen er modulopbygget, hvilket giver Kringvarp Føroya en skalerbar løsning på op til 200 kVA, der er rustet til at imødekomme deres fremtidige it-og databehov. Det er en yderst fleksibel løsning, som giver tv- og radiostationen mulighed for at modtage strøm fra tre forskellige kilder; enten fra elnettet, en nødgenerator eller fra et af Eatons to UPS-anlæg, der ovenikøbet kan kombineres og tale sammen.

”At finde en UPS-leverandør, der kunne garantere os 24-timers strømdækning, har bestemt ikke været en let opgave. Eatons skræddersyede UPS-løsning har givet os en kæmpe sikkerhed, når vi sender live tv- og radioudsendelser. Vi skal ikke længere bekymre os om pludselige afbrydelser midt i sendetiden og kan nu trygt sende programmer til færingerne – uanset hvor de befinder sig,” siger Eyõbjørn viõ Skipá, der er tekniker hos Kringvarp Føroya.

UPS-løsningen styres af Eatons softwareløsning Intelligent Power Manager-software, der sikrer driftskontinuitet samt Eatons Variable Module Management System – et energibesparende system, der sikrer høj effektivitet, selv når belastningsniveauet på UPS’erne er lav, hvilket skaber besparelser på elregningen.Kringvarp Føroya skal tilmed ikke længere bekymre sig om støjgener fra følsomt udstyr som fx mikrofoner, da UPS-løsningen er udstyret med indbyggede støjreducerende filtre.

Eaton har desuden hjulpet Kringvarp Føroya med at overgå til HD- og 4K TV-sendeflade ved blandt andet at pladsoptimere stationens serverrum med specialdesignede stativer og opdelingssystemer. Derudover har Eaton leveret automatiske overførelsesafbrydere samt rack-baserede strømskinner (ePDU), der sikrer pålidelig strømdistribution.

Sendebiler og sportsstadion får også leveret nødstrøm 
Udover selve den store UPS-løsning har Eaton leveret mindre UPS-enheder til Kringvarp Føroyas sendebiler og sørget for, at sendeområdet på Færøernes sportsstadion forsynes med strøm.

Sendebilerne var tidligere udstyret med et ældre trefaset UPS-system, men har nu fået installeret fire enkeltfasede UPS-enheder, der fylder mindre. Det har skabt mere plads til kritisk udstyr og ikke mindst journalister og teknikere, når stationen sender live.

Læs mere om Eatons UPS-løsninger her.