Skridt for skridt mod digital ensartethed

Modularitet og interfaces til styretavleproduktion 4.0

Planlægning i CAE-systemet: udgangspunktet for digitalisering af en proces, som stadig er overvejende manuel.

Automation fortsætter sin fremmarch, også inden for styretavleproduktion, og med konsekvent kommunikation mellem konfigurationssoftware og rækkeklemmemontage sigter Blumenbecker Automatisierungstechnik GmbH mod at optimere sin styretavleproduktion 4.0 yderligere. Til det formål overvejer virksomheden softwaren Project complete, fordi databehandlingen i denne software muliggør individuel rækkeklemmemontage og opmærkning under udviklingsprocessen .

Blumenbecker Automatisierungstechnik GmbH med hovedkontor i Beckum, Tyskland, er en del af den internationale Blumenbecker Group, som specialiserer sig i industriel automation og service. Med 1.450 ansatte tilbyder Blumenbecker individuelle løsninger og services til procesautomation, kontrolteknologi, industriel vedligeholdelse og øvrige industrielle forhold. ”Vi dækker hele hele spektrummet fra produktion og montage af forskelligt koblingsudstyr – fra individuelle koblingsenheder hele vejen til meget komplekst teknisk udstyr”, forklarer Florian Sontowski, Project Manager for Innovation Process Management hos Blumenbecker. ”Som en innovativ virksomhed arbejder vi meget med alle de nyeste trends inden for automation”.

Fra digital planlægning i et CAE-system til rækkeklemmemontage hele vejen til opmærkning, fortrådning og in-house UL mærkning af en autoriseret UL repræsentant – virksomheden har dybdegående ekspertise inden for alle områder af styretavlekonstruktion. Som foretrukken teknologileverandør til store kunder fra mange forskellige industrier bruger Blumenbecker et enormt bredt udvalg af komponenter. ”Ofte er spørgsmålet, hvordan det store udvalg på den mest effektive måde bruges i styretavlen”, fortæller Sontowski.

Inden for research og industri er effektivitet i styretavleproduktion ikke et nyt fænomen: konsekvente processer, data af høj kvalitet og optimale grænseflader har gennem lang tid været et krav. De fleste er enige om de teoretiske aspekter, men hvordan kan det føres ud i livet i praksis? Ved at anvende et smart idriftsættelsessystem kan Blumenbecker Automatisierungstechnik GmbH reducere indsatsen med en 2-cifret procensats afhængigt af opgaven. Virksomheden ser et tilsvarende potentiale for besparelser ved at optimere den samlede arbejdsgang helt frem til montage af klemrækker ved at benytte softwaren ”Project complete planning and marking”.

 

Fra papir til digitale monteringsvejledninger

Traditionelle reservedelslister og monteringsvejledninger på papir tvinger elekrikere til at bruge tid på at lede. På grund af de meget forskellige dele, der anvendes til mange forskellige styretavler, skal en elektriker have en omfattende erfaring for at arbejde hurtigt og effektivt. ”Vi oplever for tiden en mangel på uddannet arbejdskraft. Derfor ønsker vi, at vores medarbejdere skal være i stand til at komme hurtigt til selve fortrådningen,” forklarer Sontowski. ”Manuel søgning efter komponenter på printede diagrammer giver ikke længere mening”.

Udover den papirløse søgning efter komponenter ligger fokus på en optimeret håndtering af klemrækken. Hvad angår købsprisen er den ikke en vigtig omkostningsdriver i styretavleproduktion – men når mængderne er så lave som 1 stk., er de dele, som skal installeres, ofte ikke inkluderet i klemmediagrammerne. ”Som følge deraf blev udvikling af klemrækker ofte outsourced direkte til produktion,” forklarer Sontowski. Ser vi på procesomkostningerne for et enkelt tilslutningspunkt i en styretavle fra planlægning til produktion fra denne vinkel, ser situationen meget anderledes ud. Størstedelen af omkostningerne opstår i udviklingsprocessen, hvorimod materialeomkostningen for klemrækken oftest spiller en mindre rolle. ”Hvis vi ser på proceskæden fra start til slut, bliver det tydeligt, at der er et stort potentiale for besparelser,” siger Sontowski. ”Derfor arbejder vi i forbindelse med rækkeklemmer på en smart løsning, som vil understøtte os digitalt fra udvikling til produktion.”

 

En smart digital løsning til styretavleproduktion 4.0

Trættende søgning hører fortiden til: Enkel scanning af reservedelen viser den korrekte placering i styretavlen

For at designe en konsekevent proceskæde blev hele tilgangen undersøgt fra start til slut. EIP-systemet blev designet efter mottoet ”fleksibilitet gennem modularitet” – forkortelsen EIP står for Easy Intelligent Process. Systemet gør det muligt for elektrikere at scanne opmærkede, monterede produkter før idrifttagning. Systemet viser omgående den korrekte placering, enten i en digital monteringsvejledning eller med lys i den faktiske styretavle. Komponenten monteres så direkte uden at bruge tid på at lede efter en papirvejledning .

For at optimere proceskæden og forbedre håndteringen af klemrækker besluttede Blumenbecker at færdiggøre en testmontage med Project complete planning og marking softwaren fra Phoenix Contact. Den omfattende integration af softwaren i alle almindelige CAE systemer som Eplan Electric P8, Eplan Pro Panel, WSCAD Suite X og E3 serien fra Zuken, gav den nødvendige datakonsistens.

Det sparer værdifuld tid i udviklingsfasen. Tilslutnigspunkterne overføres med et klik med musen – Project complete bruger den data til at lave en fuldt monteret digital klemrække. Det bidirektionelle interface skriver så alle krævede reservedelsnumre inklusiv tilbehør som endeplader og beslag tilbage til CAE-systemet. ”Denne information er sjældent opdateret i vores kunders CAE-projekter, fordi det kræver meget tid og arbejde. For os kan dette interface være en stor faktor i effektivitet,” fortæller Sontowski om beslutningen om at teste softwaren. Yderligere kan Project complete også integreres direkte i produktionen.

Fra digital til den virkelige verden: Den monterede DIN-skinne sammenlignes med det digitale billede i Project complete planlægningssoftwaren

DIN-skinner med rækkeklemmer kan monteres på stationen med Project complete baseret på deres digitale billeder, uden papir og direkte efter udvikling. På denne måde kan den optimerede montageproces med montage af dele udvides til også at omfatte rækkeklemmer.

Udfordringen hvad angår konvertering til den nye digitale løsning i dag-til-dag produktion bliver accepteret blandt de ansatte. ”Når alt kommer til alt, ændrer vi produktionsprocesserne fundamentalt,” siger Sontowski, ”og vi ønsker at involvere vores ansatte aktivt og vise fordelene fra allerførste dag. Vores kolleger er allerede store fans af EIP systemet – og vi forventer de samme resultater fra implementeringen af Project complete.”

 

Styretavleproduktion 4.0 vendt på hovedet

Med introduktionen af EIP systemet og testmontagen med Project complete planning and marking softwaren baseret på data af høj kvalitet og et problemfrit interface har Blumenbecker allerede taget et stort skridt hen imod at opnå målet om konsistens i dag-til-dag arbejdet i produktionen . Men der er stadig meget at gøre på vejen mod så omfattende automatisk montage af klemrækker som muligt.

 

Effektivitet i styretavleproduktion: Afhængig af opgaven kan Blumenbecker spare tid og arbejde under idrifttagning

Planlægnings- og opmærkningssoftware: overblik over Project complete

Project complete kombinerer en brugervenlig planning software suite til konfiguration af klemrækker med et high-performance opmærkningsværktøj. Programmet supporterer direkte dataudveksling med alle almindelige CAE-programmer samt udarbejdelse af en komplet projektdokumentation. Project complete er udstyret med en effektiv template designer. Det gør det muligt for brugeren at lave deres egne opmærkninger og nemt tilpasse eksisterende materialebeskrivelser. Softwaren styrer alle Phoenix Contact mærkningssystemer og muliggør konsistent dataflow fra planlægning helt til fuldt opmærkede klemrækker.

Project complete software kan downloades gratis på Phoenix Contacts hjemmeside.