Samarbejde skaber gode vilkår for mindre virksomhed

Rieks Construction ved en pallevender

Det var tilfældet, da Schneider Electric for 2 år siden mødte den danske maskinproducent, Rieks Construction.

Rieks Construction har gennem de sidste tre år udviklet og fremstillet pallevender-maskiner til forskellige brancher til industrien, altsammen på deres eget værksted i Slagelse. Virksomheden blev stiftet af Lasse Rieks i 2009 og består i dag af 3 faste medarbejdere.

”Pallevendere er i høj kurs fordi de letter arbejdet med at løfte og vende produktfyldte paller. Det er fx nødvendigt fordi de letter arbejdet med at udskifte træpallerne til mere hygiejniske plastikpaller, eller gør det let at fjerne beskadigede produkter der ligger nederst eller midt i bunken – med en pallevender fra Rieks Construction kan pallen vendes 180 eller 90 grader, alt efter behovet”, forklarer Lasse Rieks.

Når store virksomheder samarbejder med små

Schneider Electric leverer produkterne til Rieks Construction via deres IAD-samarbejde med Solar, den ledende Industrial Automation Distributør i Danmark. Solar og Schneiders tætte samarbejde sikrer en stærk kombination af produkter, løsninger og logistikservices, med varer der er klar til levering med det samme.

”Det gode ved Solar er, at vi har oprettet favoritlister med hver maskine og alle tilhørende produkter. Det er en kæmpe fordel at vi, når vi skal bestille materialerne hjem, blot skal logge ind og vælge vores maskine, og så kan få delene hjem med det samme”, siger Lasse Rieks.

Solar fører et bredt sortiment inden for el, vvs og industriel automation, med løsninger rettet mod både store og små virksomheder. Udover varerne fra Schneider Electric, er eksempelvis også kabler og ledninger tilgængelige, så alle el-dele til en komplet maskine kan købes samlet. Det gør det let for virksomheder som Rieks at bestille alle dele til maskinerne.

Stifter af Rieks Construction, Lasse Rieks
Lasse Rieks fra Rieks Construction

Professionel sparring er vejen frem

Schneider Electric hjælper med programmering af software og yder tæt, teknisk support. Deres sikkerhedseksperter stilles til rådighed, som løbende rådgiver om, hvad der bør implementeres i maskinerne for at optimere sikkerheden og øge automationen.

”Når vi møder en person som Lasse, der brænder så meget for det han laver og har klare ambitioner, så har vi nogle gange mulighed for at give lidt ekstra støtte, og eksempelvis stille eksperter fra vores store bagland til rådighed. Selvfølgelig sker det ud fra en forhåbning om, at investeringen af tid og ressourcer på sigt kan betale sig for os, men vores udgangspunkt er også, at vi i Schneider Electric gerne vil sikre innovation og være med til at hjælpe små virksomheder i gang”, forklarer Flemming Andersson, Account Manager i Schneider Electric.

”Vi hører fra kunderne, at Rieks Construction laver nogle af markedets bedste pallevendere af god kvalitet. Derfor er det en stor glæde for Schneider Electric at give professionel sparring til virksomheden, der kræver både tid og ressourcer”, afslutter Flemming Andersson.

Alt-i-en løsning

Før samarbejdet, anvendte Rieks Construction forskellige fabrikanter på automation til deres maskiner. Med samarbejdet har de nu i stedet samlet det hele til en alt-i-en løsning fra Schneider Electric, der samler både produkter og sparring.

I stedet for at skulle have support og varer forskellige steder fra, bruger de nu produkter fra ét brand– og det hele bestilles ved Solar. Simplificeringen gør det nemmere for virksomheden fx at håndtere fakturering.

”Det fede er, at Scheider Electric leverer gode produkter med hurtig levering fra Solar. Og vi har især stor gavn af muligheden for at sparre med Schneiders eksperter om, hvilke produkter vi kan bruge og hjælp med programmering – og det er bare super fedt”, siger Lasse Rieks.

”Hvis ikke vi havde det samarbejde, kunne det ikke lade sig gøre. For vi er en lille virksomhed, der er i gang med at udvikle nogle produkter, og det er dyrt at få programmeret. Så support fra Schneiders programmører gør bare, at vi kommer i mål med tingene. De er kompetente og stabile, og det samme er deres produkter”.

Pallevender fra Rieks Construction
Maskinproducenten Rieks Construction producerer pallevendere

Om Rieks Construction
Rieks Construction har i en årrække udviklet og fremstillet pallevender-maskiner til forskellige brancher til industrien. I dag tilbyder Rieks Construction standard pallevender-maskiner, med det formål at kunne vende produkter på paller og skifte eksisterende paller ud, men tilbyder også speciel-og automatiske anlæg efter kundens ønske. Vi udvikler og konstruerer alt i Solidworks 3D, samt fremstiller, monterer og tester alle maskiner på vores eget værksted. Rieks Construction sikrer kvalitet, innovation og kompetente medarbejdere og vægter disse egenskaber højt, når vi skal udføre et projekt.

http://www.rieksconstruction.dk

Om Solar
Solar-koncernen er en førende europæisk sourcingog servicevirksomhed, der leverer løsninger primært inden for el, vvs, ventilation samt klima og energi. Kerneforretningen centrerer sig om sourcing af produkter, værdiskabende services og optimering af kundernes forretning. Vi fremmer effektivitetsforbedringer og tilbyder digitale værktøjer, der gør vores kunder til vindere. Vi driver den grønne omstilling og leverer de bedste løsninger, der sikrer bæredygtig brug af ressourcer. Solarkoncernen, der har hovedsæde i Vejen, havde i 2019 en omsætning på over 11 mia. kroner og beskæftiger i dag omkring 3.000 medarbejdere.

http://www.solar.dk