Sådan undgår du kondens i kapslinger: Hensels løsninger til krævende omgivelser

kapsling i regnvejr

I områder med høj luftfugtighed, støv eller store temperaturudsving er der behov for særlige løsninger til strømdistribution. Det er afgørende at sikre, at systemerne fungerer problemfrit i mange år, selv årtier. Dette kræver kapslinger af høj kvalitet, der effektivt beskytter mod eksterne påvirkninger. Når temperaturer svinger hurtigt og drastisk, kan kondens dannes inde i kapslinger, hvilket kan føre til fejl på elektronisk udstyr over tid.

For at forhindre disse problemer har Hensel udviklet specielle systemer og tilbehør, der holder indersiden af kapslingerne tør. Dette sikrer pålidelig drift og beskyttelse af udstyret.

Elektriske installationer under vanskelige miljøforhold

Elektriske installationer skal kunne modstå de omgivende forhold og belastninger. Det er vigtigt at tage højde for temperaturforskelle forårsaget af både vejr og driftsforhold. Uanset om installationerne er indendørs eller udendørs, kan hurtige temperaturændringer føre til kondensdannelse. I lukkede kapslinger kan kondens dannes på grund af hurtige temperaturændringer eller store temperaturudsving (dag/nat, vejrændringer, kraftigt sollys, slukning af anlæg). Særligt i lukkede kapslinger med høj tætningsgrad øges risikoen for kondensdannelse, da overskydende luftfugtighed ikke kan slippe ud.

Kondens kan forårsage korrosion på udstyr, fejl, kortslutninger og systemfejl, hvilket kan resultere i strømafbrydelser, nedetid og sikkerhedsrisici.

Hensels løsninger til driftssikkerhed i tilfælde af kondens

Hensels løsninger inkluderer produkter og tilbehør, der reducerer risikoen for kondensdannelse. Løsningerne er designet til at opretholde en sikker drift af elektriske installationer, selv under vanskelige forhold med store temperaturforskelle og høj luftfugtighed.

Kondensmembran i forgreningsdåse

Kondensmembran i forgreningsdåser

I Hensels DK og KF forgreningsdåser er der som standard indbygget en kondensmembran nederst i dåsen, som kan åbnes. Herfra kan kondens drænes (Ø 5 mm).

Beskyttelsesgrad IP55 (med åben kondensmembran)

 

ventilationsflange i tavle

Ventilationsflange til ENYSTAR og Mi tavler

Hensels ventilationsflange er en sikker og effektiv løsning til ventilation af ENYSTAR og Mi fordelingstavler ved høje indvendige temperaturer og hvor der er risiko for kondens.

Beskyttelsesgrad IP44

 

Forskruning med trykkompensering i tavle

Forskruning med trykkompensering

Hensels forskruning med trykkompensering forhindrer effektivt kondens og fugtig luft i at trænge ind i kapslingen ved at udligne tryk. Forskruningen kan bruges til M20 udslagsblanketter.

Beskyttelsesgrad IP54

 

illustration af kombinationsforskruning

Kombinationsforskruning KBM / KBS

Kombinationsforskruninger fra Hensel er kabelgennemføringer med ventilation og trykkompensation. Forskruningerne kan bruges i Hensels Mi og ENYSTAR fordelingstavler, KV gruppetavler og i forgreningsdåser.

Beskyttelsesgrad IP66/IP67

 

regntag beskytter mod kondens i kapslinger

Beskyttelsestag til ENYSTAR og Mi tavler

Hensels beskyttelsestag kan bruges til at beskytte Mi fordelingstavler og ENYSTAR fordelingstavler mod regn, sne, is og kondens.

Beskyttelsesgrad IP65

 

tætningsgel hældes i forgreningsdåse

Forgreningsdåser med tætningsgel

Hensels WP forgreningsdåser leveres med tætningsgel og er velegnede til udendørs montering. De kan bruges i ekstreme områder med risiko for kondens og indtrængning af vand samt til montering i jorden uden trafikbelastning.

Beskyttelsesgrad IP66/IP68/IP69