Sådan blev Mikkel Danmarks bedste elektrikerlærling

Det var en stolt Mikkel Rifbjerg, som kunne stille sig øverst på sejrsskamlen med sin nye titel: Danmarks bedste elektrikerlærling. Men hvordan er det så at modtage så stor anerkendelse for sit håndværk?

Til højre Mikkel Rifbjerg med sin læremester hos Marielyst EL til venstre.
Til højre Mikkel Rifbjerg med sin læremester hos Marielyst EL til venstre.

 

Med hænderne skruet rigtigt på og et fremragende øje for detaljen kunne Mikkel triumfere som vinderen af DM i skills inden for elektrikerfaget. Selv fortæller Mikkel, at hele konkurrenceforløbet har været sjovt og spændende, men også en smule stressende, da han samtidig har passet både skolen og arbejdet som lærling. Men for Mikkel har travlheden været det hele værd, da sejren både giver et ordentligt selvtillidsboost, og baner vejen for de gode jobmuligheder efter studietiden.

Vejen til mesterskabet
Elektrikerfaget var for en lidt skoletræt Mikkel et naturligt skridt efter folkeskolen, da han havde et ønske om at træde i sin fars elektrikerfodspor. Mikkel arbejder skiftevis som lærling hos Marielyst EL i Væggerløse og studerer på CELF på Lolland-Falster (Center for erhvervsrettede uddannelser). Det var også CELF, som i 2016 udpegede Mikkel til at konkurrere i elektrikerfaget.

Ifølge Mikkel har erhvervsuddannelsen som elektriker været den helt rigtige vej at gå. Han sætter stor pris på, at erhvervet både har fokus på det praktiske håndværk, og byder på menneskelig kontakt. Og for Mikkel er der en stor tilfredsstillelse i at levere et godt stykke håndværk:

Hvis man selv synes jobbet er veludført, så er kunden ofte også tilfreds“.

Mikkel er heller ikke bleg for at anbefale uddannelsen som elektriker til andre. Han er overbevist om, at alle kan lære håndværket, hvis blot de har viljen.

Mikkel Rifbjerg i dyb koncentration under DM i Skills.
Mikkel Rifbjerg i dyb koncentration under DM i Skills.

 

Hvad byder fremtiden på?
Til august færdiggør Mikkel sin uddannelse som Elektriker på CELF, men hans uddannelsesforløb stopper ikke her. Mikkel vil gerne fremtidssikre sig både i forhold til job og potentielle rygskader, som elektrikerfaget udgør en risiko for. Derfor planlægger Mikkel at læse den 2-årige overbygning som el-installatør i Næstved.

DM i Skills
Med imponerende 50.000 besøgene lagde Aalborg Gigantium rammerne til tre mesterskabsdage med håndværket i fokus. Her dystede 300 elever fra landets erhvervsskoler i 40 håndværksfag. Til mesterskabet var Mikkel Rifbjerg udtaget sammen med 4 andre talentfulde elektrikerlærlinge, som på tredjedagen fremviste deres elektrikerevner i disciplinerne:

  • Programmering af Schneider Electrics PLC
  • Montering af el-tavle
  • Montering af IHC-tavle
  • Montering af ny FUGA®

Endnu engang stort tillykke til Mikkel!

De fem elektrikerlærlinge, som dystede ved DM i Skills.

De fem elektrikerlærlinge, som dystede ved DM i Skills:

  • Emil Kirk Henriksen, Svendborg Erhvervsskole, El – Andersen A/S
  • Michael Broberg Siewertsen, EUC Nord, Bravida Danmark A/S
  • Mikkel Rifbjerg Pedersen, CELF, Marielyst-EL
  • Rasmus Dufour, EUC Nordvestsjælland, Eiland Electric A/S
  • Simon Schramm, Den jydske Haandværkerskole, El-service Højer

Læs også vores pressemeddelse: Vi er afhængige af det gode håndværk.