Revision af standard DIN 46228-4 for terminalrør

 Udover brugen af et velegnet crimpværktøj er terminalrørs kvalitet afgørende for optimal og dermed pålidelig tilslutning.

Terminalrørets hårdhed har en stor indflydelse på, hvordan det er at arbejde med og dermed på tilslutningens mekaniske styrke. Den minimale hårdhed har altid været defineret i standarden af den specificerede trækstyrke (Rm) på minimum 250 N/mm². Dårligere resultater kan imidlertid også opstå, hvis kobberterminalrørene er for hårde, da de bliver dårligere at arbejde med. Det resulterer i alt lige fra kontaktproblemer til øgede sikkerhedsrisici.

På baggrund af disse høje sikkerhedsrisici tog Phoenix Contact initiativet og foreslog DIN komiteen at definere en maksimal materialehårdhed. DIN 46228-4:1990-09 er nu blevet erstattet med den nye DIN 46228-4:2020-03 standard. Opdateringen omfatter den maksimalt tilladte hårdhed på 105 HV og de tilhørende testspecifikationer til at fastlægge sådanne værdier.

For Phoenix Contact har denne opdatering og de øvrige aspekter ikke ændret produkterne – det er mere en bekræftelse af deres specifikationer for terminalrør.

 

Læs mere om terminalrør