Power med Push-in

Stik med Push-in tilslutningsteknologi anvendes også til strømkabler

Nemmere installation med stik, selv for power tilslutning: i tilfælde af fejl kan individuelle segmenter udskiftes hurtigt og nemt – fortrådningen forbliver intakt.

Der stilles hele tiden flere krav til produktionsmaskiner og systemer – både i gode og i dårlige tider. En høj grad af fleksibilitet i masseproduktion samt produktion af små serier hjælper også med at fremtidssikre et anlæg. På den baggrund bliver stik nu også et fokusområde i power applikationer – som en ekstra garanti for maskiners og systemers fleksibilitet.

Den stadig hurtigere planlægning, opsætning og modificering af maskiner og systemer i produktionsanlæg er en af de store udfordringer inden for industriel udvikling. Opsætningen skal konstant optimeres, efterhånden som flere og flere nye materialer og komponenter introduceres. Med omfattende ekspertise i systemproduktion i mange dele af verden, er tiden nu kommet til at fokusere på at udnytte dette potentiale.

På grænsefladerne for data, signaler og power spiller stikkene en stor rolle i både modulært og traditionelt enkeltblok design. Siden det opdelte og modulære design af maskiner og systemer er blevet mere udbredt, er anvendelsen af standard komponenter blevet mere almindeligt. Det øger antallet af stik, som er påkrævet for at tilslutte segmenterne fleksibelt. Alle dele kan testes elektrisk efter montage, således at systemdelene efter færdiggørelse og ifm. test nemt kan forbindes. Fra testkørslen til færdig montage er der ikke noget behov for at reetablere eller ændre nogen elektriske tilslutninger, når der anvendes stik. Det giver mange fordele og sparer samtidig både tid og mange penge.

Push-in som strømtilslutning

Fleksibel og vedligeholdelsesfri: modultilslutningen er modstandsdygtig overfor vibrationer og egnet til alle motortilslutninger

På baggrund af den digitale transformation presser fremtidsorienterede koncepter som Industrie 4.0 og IIoT sig på, særligt inden for produktion. Dataudveksling

Komplet overblik over stik med Push-in tilslutning: litzetråde op til et ledertværsnit på 6 mm2 kan tilsluttes

spiller en afgørende rolle i alle produktionsprocesser, men det er vigtigt at huske, at utallige komponenter og drivers også skal forsynes med strøm. Stik, som kan gøre begge dele, er en stor fordel.

Her fungerer tilslutningsteknologien som datagrænseflade med mange forskellige tilslutningsteknologier som skrue-, IDC-, crimp- og Push-in tilslutningsteknologi. Push-in teknologi tilbyder væsentlige fordele ved tilslutning af leder til stikket. Det store fastspændingsområde og høje modstande mod vibrationer gør denne tilslutningsteknologi til den eneste mulighed for mange brugere. Her tilbyder Phoenix Contact et bredt udvalg af produkter på tværs af varianter. Stik og moduler til ledertværsnit op til 2,5 mm2 fås allerede. Der findes også et bredt program af stik og moduler til power applikationer med strømme mellem 16 og 40 A. Også her stiger antallet af kontaktindsatse og moduler med Push-in tilslutningsteknologi hastigt. De følgende serier fås allerede med power tilslutning  – HC står for HEAVYCON stikprogrammet:

 • HC-A: 3- og 4-polede til HC-D7 huse
 • HC-A: 10- og 16-polede til HC-D15/25 huse
 • HC-A: PE-adapter
 • HC-B: standard interface til HC-EVO/STA-huse
 • HC-B: PE-adapter
 • HC-B Twin: 2 tilslutninger pr. kontakt
 • HC-BB: high-position stik
 • HC-M: moduler med Push-in tilslutningsteknologi
 • HC-Q: til HC Compact serien
 • HC-HS: til HC-EVO/STA/ADV-standard huse

Push-in tilslutning vinder terræn

HC-HS06 stik og moduler til kabler op til 6,0 mm2: også her muliggør Push-in tilslutning hurtig og enkel fortrådning

Indtil for nylig var HC-HS06 monoblock stikket, der er designet til høje strømme, kun tilgængeligt med skrueklemme. Push-in tilslutningsteknologi giver nu dette stik nyt liv. Stikgeometrien er den samme som varianten med skruetilslutning, så en diskret ændring i anvendelsen er også en mulighed: applikationen kan have Push-in tilslutning i den ene ende af kablet og skruetilslutning i den anden ende af kablet. Push-in tilslutningsteknologi er modstandsdygtig overfor vibrationer, er vedligeholdelsesfri og holdbar. Stikket har et ledertværsnit op til 6,0 mm2 med en nominel strøm op til 35 A pr. kontakt. Den 6-polede Plus PE kontaktindsats fungerer især godt som et stik til motortilslutning eller forsyning af distribuerede moduler.

Modul-mix op til 6 mm

Med sin serie HC Modular tilbyder Phoenix Contact et enkelt og bekvemt stik til næsten alle applikationer – med et data-, et kontrol/signal- og et powerkabel. De nye kompakte powermoduler til ledere med tværsnit op til 6,0 mm2 kan konfigureres til mange applikationer. Modulmixet til data, signaler og power kan også benyttes til produktionsmiljøet og øvrige industriområder, som f.eks. jernbaneteknologi.

Modulerne har forskellige nominelle spændinger. Det 2-polede modul er designet til en nominel spænding på 830 V og en nominel strøm på 40 A. Det 3-polede modul har en nominel spænding på 500 V. Luftafstanden og krybestrækningen er kortere, og derfor er spændingen også lavere. På samme måde har de 4-polede moduler en nominel spænding på 690 V ved 35 A. I tilfældet med de 4-polede moduler har både han- og hunmodulerne et touch-proof design, som gør disse stik ideelle til drivers og frekvensomformere.

Plast- og metalhuse

Selv de smalleste HC kontaktindsatse – f.eks. de 3-polede HC-3A og 4-polede HC-4A – har Push-in tilslutning i både powerkontakter og PE-kontakter. Her muliggør den vedligeholdelsesfri tilslutningsteknologi optimal udnyttelse af den tilgængelige plads. Med HC-D7 husserien fås også et optimalt interface til plast- eller metalhus.

De større HC-A10 og HC-A16 kontaktindsatse i husserierne HC-D15 og HC-D25 er nu også tilgængelige med Push-in teknologi – powerkontakterne kan udstyres med litzetråde med ledertværsnit fra 0,15 mm2 til 2,5 mm2. Den høje grad af fleksibilitet kombineret med store ledertværsnit giver mulighed for mange nye applikationer og gør lagring enkel og øger installationshastigheden.

Den nye PE-adapter gør det muligt også at benytte Push-in tilslutningsteknologi til PE-tilslutningen. Det betyder, at stik, der er monteret i indbygningshuset, kan fortrådes fra indersiden af styretavlen. De fortrådes derfor helt i monteret tilstand, hvilket igen sparer tid.

Enkelt- og dobbelt tilslutning

Kontaktindsatse fra den mest anvendte HC-B serie åbner også op for nye applikationsområder med Push-in tilslutningsteknologi. Teknologien er særlig interessant til maskinbygning, systemproduktion og køretøjsproduktion. Også her åbner det store fastspændingsområde til litzetråde op til 2,5 mm2 op for nye applikationer.

HC-B stikkene med dobbelt PT-tilslutning muliggør også hurtig power distribution uden at kræve ekstra klemmepunkter. Da HC-B seriens pin stik mønster er identiske kan stikkene anvendes optimalt. Ved at benytte en ekstra PE-adapter med Push-in tilslutning er disse stik også fortrådet i installeret tilstand fra indersiden af styretavlen.

Push-in tilslutningsteknologi til power tilslutning

Overblik over fordele 

 • Omfattende: modulære og faste kontaktindsatse fås allerede med serierne HC-A, HC-B, HC-BB, HC-M og HC-HS
 • Tilslutningstværsnit til moduler og HC-HS06: op til 6,0 mm2
 • Monterede kontaktindsatse kan fortrådes i indbygningshuset
 • Kan fleksibelt kombineres med andre tilslutningsteknologier
 • Samme kodning til alle kontaktindsatse fra Phoenix Contact

Mere om Push-in tilslutning.