Opskriften på succes: Kvalitet i alle led

Danske Varimixer producerer røremaskiner til professionelle og er kendt over hele kloden for ekstremt høj kvalitet. Komponenter fra Schneider Electric er en del af opskriften, og parterne har sammen udviklet en helt unik simulator, der strømliner en ellers meget ressourcekrævende testcyklus.

Hvis røremaskiner til storkøkkener, bagerier, restauranter m.m. kunne sammenlignes med biler, ville Varimixer være bilmærkernes Rolls-Royce; det bedste af det bedste.

I mere end 100 år har den danske virksomhed med hovedsæde i Brøndby ved København bygget røremaskiner til professionelle brugere verden over. Og i mere end 100 år er Varimixer aldrig gået på kompromis med kvaliteten og er derfor kendt og anerkendt som mærket, der sætter standarden inden for røremaskiner.

Det kræver kvalitet i alle led, helt ned til de elektriske komponenter, Varimixer bruger til at bygge maskinerne, og her spiller komponenter fra Schneider Electric en vigtig rolle.

Faktisk er de elektriske dele af Varimixers røremaskiner, med få undtagelser, udelukkende bestykket med Schneider Electric komponenter.


Høje krav til komponenter

“Vi er kendt for high-end produkter af høj kvalitet, så vi stiller selvfølgelig også høje krav til de elektriske komponenter, vi bygger vores maskiner med. Schneider Electric har en god pakke af produkter, som lever op til vores krav og behov, med det rigtige forhold mellem pris og kvalitet,” siger Kim Jensen, Technical Manager hos Varimixer.

Han fortæller, at samarbejdet mellem Varimixer og Schneider Electric begyndte med frekvensomformere, som er en helt central komponent i de avancerede røremaskiner.

“I en del år brugte vi en type frekvensomformer, som vi selv fik udviklet og produceret hos en underleverandør. Men i takt med, at prisen på standardkomponenter udviklede sig gunstigt, kunne det ikke længere betale sig for os at producere selv.”

“Så vores tekniske afdeling undersøgte markedet og tog en dialog med Schneider Electric, som havde de rigtige frekvensomformere til vores behov. Siden da har samarbejdet udviklet sig, og i dag bruger vi også mange andre elektriske komponenter fra Schneider,” siger Kim Jensen.


Teknisk support og sparring

Han peger desuden på den tekniske support og sparring, Varimixer får af Schneider Electric, som en vigtig parameter i samarbejdet.

Netop den tætte kontakt med Schneiders tekniske produktspecialister har konkret ført udvikling af en helt unik maskine.

“For at vi kan leve op til vores strenge kvalitetskrav, stresstester vi hver eneste ny maskine, inden vi sender den på markedet. Det gør vi ved at lade røremaskinen arbejde med rigtige ingredienser så vi kan sikre os, at maskinen holder til belastningen fra det, som skal røres eller æltes.”

“Det er en ret omfattende proces, som både kræver store mængder råvarer som fx mel, olie og æg, og meget arbejdstid, fordi en test kan strække over helt op til 48 timer,” forklarer Kim Jensen.


Sparer arbejdstid og råvarer

Med Schneider Electrics hjælp er den proces nu gjort markant mere effektiv med en smart maskine. Benny Nielsen, application design expert hos Schneider Electric, forklarer:

“Sammen har vi udviklet en måde at simulere belastningen på ved hjælp af nogle gear, to motorer, en frekvensomformer og lidt software i et HMI-panel.”

“Først blander Varimixer de nødvendige ingredienser til den dej, der skal testes med, og lader røremaskinen køre det nødvendige antal minutter. Mens det sker, bliver data om belastning “optaget” af softwaren i HMI-panelet. Den optagelse kan derefter afspilles igen og igen.”

“Derefter kan man teste videre, helt uden brug af råvarer, ved at lade den ene motor yde præcis den samme modstand som blev optaget med den rigtige dej – og uden at en medarbejder skal være på opgaven hele tiden,” siger Benny Nielsen.

Resultatet er en markant besparelse på både arbejdstid og råvarer. Den gamle måde at teste på krævede nemlig, at der skulle fyldes nye ingredienser på konstant. Dej ændrer struktur og modstand efter cirka ni minutters æltning og skal så smides ud, hvorefter en medarbejder skal hælde nye ingredienser på for at fortsætte testen.


En kæmpe forskel

Når en test typisk varer mellem 24 og 48 timer, siger det sig selv at Varimixers forbrug af råvarer og arbejdstimer var stort.

“Simulatoren gør en kæmpe forskel. Råvarer som æg, olie og mel er dyre, og vi plejede at købe ind i pallevis for at teste. Det forbrug har vi nu sænket markant, samtidig med at vi ikke længere skal have en medarbejder på opgaven med at smide ud og fylde på igen hele tiden,” siger Kim Jensen.

Også når det gælder energieffektivitet er simulatoren unik. Den er nemlig forsynet med et Altivar ATV Regenerative modul fra Schneider Electric, som omdanner den overskydende energi fra modstanden i røremaskinen til strøm, der sendes tilbage i maskinen. Det er med til at holde strømforbruget nede under de langvarige tests.

PRODUKTER

 • Altivar frekvensomformere – ATV 12, ATV 320, ATV 340
 • Modicon M221 PLC’er
 • Preventa sikkerhedscontrollere
 • Pro-face HMI-paneler med BLUE software
 • Harmony trykknapper og nødstop
 • Kontaktorer
 • Altivar ATV Regenerative modul til

KUNDEFORDELE

 • Høj kvalitet til den rigtige pris
 • Godt udvalg af produkter til forskellige behov
 • Tæt samarbejde førte til udvikling af unik simulator
 • Markant mindre forbrug af råvarer til test af nye maskiner
 • Strømlinet proces frigør arbejdstid
 • God teknisk support og sparring
 • HMI-software til styring af forskellige recepter gør det nemt at kopiere recepter fra maskine til maskine