Nyt whitepaper: Datacentre kan sikre balancen i elnettet

Datacentre gemmer på grønt guld. Det viser et nyt whitepaper fra Microsoft og power management-virksomheden Eaton, der undersøger, hvordan datacentre kan tjene penge på eksisterende aktiver og samtidig gøre elnettet grønnere og mere stabilt ved at integrere flere vedvarende energikilder.

Eaton og Microsoft har i samarbejde for nylig udgivet whitepaperet Grid-interactive data centers: enabling decarbonization and system stability, hvori de præsenterer de udfordringer, som mange datacenteroperatører står over for i overgangen til vedvarende energi. Blandt de mest presserende er udfordringen med at håndtere de stadigt større mængder energi fra vedvarende energikilder samtidigt med, at de leverer pålidelig strøm og sikrer balance i elnettet.

Whitepaperet sætter fokus på, hvordan datacentre, der bruger nødstrømsløsninger som fx. Eatons EnergyAware UPS, kan stabilisere elnettet og bidrage til at fremskynde den grønne omstilling. I tilfælde af kortvarige forstyrrelser på elnettet bruger UPS’en den energi, den har lagret, og sender det tilbage til elnettet. Dermed fungerer de som en reservekilde til gensidig energiudveksling mellem datacentret og elnettet.

”Vedvarende energikilder er fremtiden, men eftersom solen ikke altid skinner, og det ikke altid blæser, har vi brug for et dynamisk elnet, der kan imødegå ændringer i elproduktionen. Og det er her, datacentres brug af EnergyAware UPS-løsninger kommer ind i billedet. De kan yde et unikt bidrag til at sikre datacentret mod strømudfald samtidig med, at de fungerer som sekundær forsyning i elnettet,” siger Tom Bøjland, Sales Manager hos Eaton, og fortsætter:
”Samtidig er der en stor sidegevinst at hente for datacenteroperatørerne. De kan nemlig tjene penge på at tilbyde deres strøm til forsyningsselskaberne og udnytte denne nye indtægtskilde til at kompensere for deres eget elforbrug. Det er en win-win-situation for hele datacenterbranchen.”

Eatons og Microsofts whitepaper kan læses her.