Nyt certificerings koncept fra Lan-Com A/S Lan

Lan-Com A/S i Smørum har med omgående virkning ændret sit certificeringskoncept på GIGA-LAN Pro Kabelsystem. Lan-Com A/S garanterer nu, at GIGA-LAN Pro kabelsystemer er dobbelt så gode som standarden.

Af Flemming Seerup, Ceo Lan-Com A/S

Når man i dag køber et GIGA-LAN Pro Kabelsystem, og får det installeret af et certificeret installationsfirma, så kan man få et certifikat med 25 års
produkt- og systemgaranti. Og det er uanset om man køber det økonomiske kategori 5e kabelsystem eller State of art Kategori 6a med en hastighed op til 10 Gigabit.
Men ud over de 25 års produkt-og systemgaranti så garanterer Lan-Com A/S også, at det installerede kabelsystem, er dobbelt så godt som den
standard man har købt.

Hvordan kan vi garantere det?
Inden et GIGA-LAN Pro kabelsystem afleveres, så testes det med en FLUKE Versiv Analyser på mange
parametre. (Bla. NEXT, FEXT, Insertion loss, Return loss) Alle test holdes op imod standarden, så man får et fuldt billede af kabelsystemets performance. Med andre ord, så får man en garanti for, at ens nye kabelsystem overholder den standard som man har købt. Den professionelle IT installatør eller ingeniør ved, at for hver gang man har 3dB så er det en fordobling eller en halvering af signalstyrke.
Det nye her er, at Lan-Com A/S garanterer, at væsentlige parametre som Next og insertion loss er 3dB bedre end standarden – altså dobbelt så godt som standarden.

Hvordan kan det lade sig gøre?
Undersøgelser har vist sig, at et kabelsystems performance svækkes med tiden. Så det kabelsystem man fik installeret for ti år siden kan måske ikke håndtere den hastighed man ønsker at opgradere til. Har man f.eks. købt et ”grænsekabelsystem”*), som kun lige akkurat passerer en Fluke test på afleveringstidspunktet, ja så kan man næsten være sikker på, at det i kabelsystemets sidste leveår ikke overholder standarden. Da det netop er i kabelsystemets sidste leveår ( pga. opgradering til højere netværkshastighed) man har brug for den høje båndbredde, så er det aldeles væsentligt.

Af ovenstående graf ses det, at GIGA-LAN Pro stadig overholder gældende standard efter 20 år, mens et grænse kabelsystem ikke overholder standarden.

GIGA-LAN Pro kabelsystem består af højkvalitets komponenter, som hver især er af en betydeligt bedre kvalitet end standarden (component compliant). Når det så samtidig installeres af en certificeret installatør, som har været på grundig træning i Lan-Com A/S, så får man en performance på sit kabelsystem, som er dobbelt så god som standarden, og den bedste garanti for, at kabelsystemet også kan håndtere fremtidens store netværkshastigheder.

Lan-Com A/S har leveret kabelsystemer til de danske installatører de sidste 30 år. De senere år har Lan-Com med GIGA-LAN Kabelsystem leveret til nogle af det største IT installationer i Danmark.
Således er GIGA-LAN i dag et af de førende kabelsystemer i Danmark.

For yderligere information henvendelse til http://www.lan-com.dk eller lan-com@lan-com.dk

*)Et grænse kabelsystem er et kabelsystem, som kun lige akkurat overholder standarden