Nye FUGA-rammer giver optimal beskyttelse af el-installationen

I nogle bygninger er den udvendige del af el-installationen markant mere udsat end i almindelige boliger og kontorbygninger. Det tager Schneider Electric nu konsekvensen af og lancerer en unik serie robuste beskyttelsesrammer til LK FUGA-installationer.

LK FUGA STRONG er en serie ekstremt hårdføre rammer, som er udviklet specielt til bygninger, hvor afbrydere og stikkontakter er udsat for eksempelvis slag, stød, vildfarne bolde, hærværk og uønskede påvirkninger udefra.

“Vi ser ofte ødelagte afbrydere og stikkontakter i blandt andet skoler og institutioner, sportshaller, hospitaler, fængsler og fabriks- og lagerhaller. Her er der behov for ekstra beskyttelse, og den giver LK FUGA STRONG,” siger Mark Bitsch, produktchef for LK FUGA-sortimentet hos Schneider Electric Danmark.

 

Eneste i Danmark

LK FUGA STRONG er de eneste rammer af slagsen på det danske marked og giver beskyttelse på tre måder: De beskytter mod slag og stød, indsatsen sidder lidt tilbagetrukket fra den ydre beskyttelsesramme, og desuden er det meget svært for uvedkommende at få adgang til installationen.

Teknisk består LK FUGA STRONG af to dele: En beskyttelsesramme og en ydre forseglingsramme. Den er udført i en særligt holdbar plastkvalitet, som tåler slag og påvirkninger udefra og er klassificeret til slagstyrke IK09.

 

Hurtig at montere

LK FUGA STRONG er nem og hurtig at montere i eksisterende installationer med planforsænkede LK FUGA BASELINE 50-rammer. Det er også hurtigt at eftermontere LK FUGA STRONG i andre planforsænkede FUGA-installationer, hvor der er brugt teknisk monteringsramme.

“Både med LK FUGA BASELINE 50-rammer samt med tekniske monteringsrammer borer man ganske enkelt fire huller uden om rammen og skruer beskyttelsesrammen fast direkte i væggen. Herefter klikker man den ydre forseglingsramme på,” forklarer Mark Bitsch.

Det smarte ved forseglingsrammen er ikke blot dens ekstreme holdbarhed. Den giver også ekstra sikkerhed, fordi den ikke kan afmonteres igen, når den først er klikket fast. Hvis installationen skal ændres senere, er man nødt til at bore et hul i rammen og derefter brække den af i stykker med en skruetrækker.

 

Bedre økonomi – mere sikkerhed

“LK FUGA STRONG er ideel til både eftermontering, renovering og nybyggeri. Bygherrer, rådgivere, ejere og driftsansvarlige får både økonomiske og driftsmæssige fordele, fordi hyppige udskiftninger af ødelagt materiel koster både tid og penge. En investering i maksimal beskyttelse med LK FUGA STRONG vil hurtigt tjene sig ind i kraft af længere levetid og bedre totaløkonomi i installationen,” siger Mark Bitsch.

Han peger også på de sikkerhedsmæssige fordele med LK FUGA STRONG. Risikoen for elektrisk stød fra ødelagte kontakter bliver minimeret, og det er også slut med utilsigtet mørklægning af en sportshal, fordi en afbryder bliver ramt af en bold.

LK FUGA STRONG er udført i et flot og minimalistisk design, som ikke fylder meget mere end traditionelle installationer. Rammerne fås i hvid i størrelserne 1, 1 1/2 og 2 1/2 modul.