Motorstarter med variabel hastighed – Eaton viser det nyeste konfigurationsniveau med CANopen

ea000604-vss-de11

PowerXL DE11 giver nye anvendelsesmuligheder for energieffektivitet i mekaniske designs

Eaton udvider udbuddet af DE1 PowerXL-motorstartere med variabel hastighed med modellen DE11. Udover at et Modbus bruger-interface følger med som standard samt muligheden for SmartWire DT, så giver det nye produktudvalg også mulighed for direkte forbindelse til CANopen. Det åbner for mange anvendelsesområder inden for mekanisk design og opfylder også ErP-direktivet på en enkel, effektiv og prisbillig måde.

Eaton vil med sine motorstartere med variabel hastighed give kunderne et alternativ, der giver dem mulighed for at beskytte og betjene deres motorer på en sikker og effektiv måde. Når det drejer sig om krav til effektivitet i eksempelvis pumper og ventilatorer, er en elektronisk variabel hastighedsstyring ofte nødvendig. Men i mange tilfælde er invertere ofte et ”overkill” i forhold til deres funktionalitet og kompleks betjening. Motorstartere er nemme at bruge, men med begrænset funktionalitet. Motorstarteren med variabel hastighed udfylder hullet mellem de to kategorier.

I lighed med DE1 muliggør DE11 variabel hastighedsstyring i applikationer op til 7,5 kW og fungerer som en kontakt  eller motorstarter med ligetil “out-of-the-box”-betjening, uden at det er nødvendigt at indstille parametre. I det nye DE11-konfigurationsniveau muliggør plug-in-terminering en vis grad af samling før brug, hvilket er tidsbesparende og effektivt for såvel maskinteknikere som tavlebyggere – men også en fordel i serieproduktion.

Specifikke indstillinger frem for fabrikkens default-indstillinger er let. Brugeren kan benytte en universel, plug-in-konfigurationsmodel og foretage væsentlige brugerdefinerede justeringer af fabriksindstillingerne med en skruetrækker. Der kræves ikke tastatur, software eller manual. I sammenligning med traditionelle løsninger reducerer denne type konfiguration installationstiden med op mod 70 procent.

Med sit trip-fri design er anvendeligheden i top. Den nye motorstarter med variabel hastighed kan registrere regenerativ energi fra applikationen med en automatisk overvågning. Der er desuden en automatisk restart-funktion, DC-opbremsning, DC-biaskontrol i tilfælde af ubalance samt automatisk reduktion af switch-frekvensen ved høje belastninger eller temperaturer. Dertil kommer intern motor- og kortslutningsbeskyttelse og direkte motorbeskyttelse med termistorer. Starteren kan også bruges uden derating ved temperaturer op til 60° C.