Ample A/S

Merus Power bruger den nyeste teknologi i aktive harmoniske filtre

Merus Power bruger den nyeste teknologi inden for IGBT-kraftelektronik i deres aktive harmoniske filtre.

Et aktivt filters funktion er at fjerne uønskede høje frekvenser fra installationen, og forbedre elkvaliteten i hele kredsen.

Det aktive filter er en forholdsvis ny teknologi, som bruges til at nedbringe overharmoniske frekvenser.

Tabene i filteret ligger meget lavt på 2,3%, hvilket gør at de undgår unødvendigt energispild, og samtidig kan fjerne overharmoniske overtoner op til den 50. harmoniske overtone. Filterstørrelser tilbydes i 50, 100, 150 og 200 A, hvor amperespændet kan øges til 1400 A ved at parallelkoble 7 stk. 200 A filtre.

 

Merus Power bruger den nyeste teknologi inden for kraftelektronik i filteret, hvilket kaldes IGBT-teknologi. Filtrene kan lynhurtigt fjerne de harmoniske svingninger ved at sende en strøm tilbage i modfase hos den pågældende forsyning. Hastigheden dette gøres ved i Merus Power filteret er under 100 mikrosekunder, hvilket er en meget hurtig responstid for denne type produkter. Filteret kan selv prioritere, hvordan og hvilke harmoniske frekvenser der skal fjernes, og retter samtidig op på faseforskydningen i installationen, hvis det får en højere prioritering. Filteret opererer således med en optimal kompensering i kredsen som helhed.

Se mere her: https://ample.dk/