Maskin- og tavlebyggere sparer tid med Eatons push-in-teknologi

Besparelse af monteringstimer samt mere enkle og sikre installationer af motorstartsprodukter er blot et par af gevinsterne, maskin- og tavlebyggere får ud af push-in-teknologien fra power management-virksomheden Eaton.

Maskin- og tavlebyggere løber ofte panden mod muren, når det kommer til at skaffe kvalificeret arbejdskraft og reducere omkostninger i forbindelse med tidskrævende byggeprojekter. Men den del er blevet væsentlig lettere med Eatons push-in-teknologi.

Teknologien giver nemlig helt op til 50 procent hurtigere tilslutninger af motorstartsprodukter sammenlignet med almindelige skrueklemmer og 40 procent, hvis tilslutningen sker med fjederklemmer. Det letter dermed det manuelle monteringsarbejde for fagfolk i byggebranchen. ”Maskin- og tavlebyggere behøver hverken at pille ved DIN-skinnen eller bryde ind i styreskabet, når de skal udskifte enheder med spole- eller fjederklemmer. Som en ekstra bonus har terminaler med push-in-teknologi samme certificeringer som almindelige skrueterminaler, og de er godkendt til ledninger uden brug af terminalrør,” siger Brian Gravenhorst, Application Engineer hos Eaton Danmark.

Han understreger desuden, at push-in-terminalerne er utroligt pålidelige, robuste og brugervenlige. De kræver heller ikke den store værktøjskasse, da push-in-ledningen blot skal sættes ind i terminalen for at yde beskyttelse.

Vedligeholdelsesfrie terminaler og hurtigere ledningsføring
Samtidig er terminaler med push-in-teknologien vedligeholdelsesfrie og hårdføre over for mekaniske vibrationer i barske miljøer. Det gør dem fremtidssikrede til automatiserede og robotstyrede applikationer, som igen frigiver ekstra mandetimer på byggepladsen.”Ledningsføring af komponenter er en af de mest tidskrævende opgaver, når maskin- og tavlebyggere for eksempel skal montere styretavler til maskiner. Push-in-teknologien sætter turbo på denne proces og gør samtidig ledningsføringen i systemet enklere og mere sikker,” uddyber Brian Gravenhorst.

Det er Eatons motorstartere PKZ (32 A), DIL (38 A) og DILA push-in-kontaktorer, der for nylig har fået indbygget de effektive terminaler med push-in-teknologi. Derudover kommer Eatons PKZM0- serie også i en version med skruer på tilgangssiden og push-in på udgangssiden, som gør det lettere og mere omkostningseffektivt at forsyne flere enheder via 3-fasede sløjfeskinner.

Endelig kommer Eatons MSC-motorstartere med push-in-terminaler, der er designet til yderligere at reducere omkostningerne i forbindelse med installationer og kabeltilslutninger.

Læs mere om fordelene ved Eatons push-in-teknologi i whitepaperet her.