Hvad er DALI-2 standarden?

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) er en standardiseret digital protokol til lysstyring, som blev introduceret i slutningen af 1990’erne. DALI-2 er en udvidelse af DALI standarden, og giver forbedret interoperabilitet mellem produkter fra forskellige producenter gennem obligatorisk certificering.

Der er tilføjet flere nye funktioner i DALI-2 standarden, f.eks. energidata, men det vigtigste er tilføjelsen af kontrolenheder, som ikke var inkluderet i den originale DALI standard. Dette giver brugerne frihed til at vælge kontrolenheder fra forskellige producenter på inputsiden, herunder PIR sensorer, dagslyssensorer og tryk mv.

Når du skal vælge DALI-2 produkter til dit projekt, er det vigtigt at kontrollere, at de er godkendt af Digital Illumination Interface Alliance (DiiA). DiiA er en global brancheorganisation, der arbejder på at standardisere DALI lysstyring.

Alle DALI-2 produkter skal gennemgå omfattende tests og først når DiiA har godkendt testresultaterne, må de mærkes med det officielle DALI-2 logo. Det er udelukkende medlemmer af DiiA, der har ret til at certificere deres produkter.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at udstyr uden det officielle DALI-2 logo hverken kan eller må betragtes som DALI-2.

Hvis der benyttes produkter som ikke er certificeret af DiiA, kan der opstå udfordringer med interoperabilitet mellem enheder fra forskellige producenter. Dette kan resultere i, at enhederne ikke fungerer korrekt og kan i sidste ende resultere i dårlig ydeevne eller funktionsfejl. Ved at benytte DALI-2-certificerede produkter kan disse udfordringer undgås. DALI-2 certificeringen bekræfter produkternes kompatibilitet og sikrer, at de fungerer sammen med andre DALI-2-enheder.

Alle DALI-2 certificerede produkter er registreret på DiiAs officielle hjemmeside 📝✅

Find den omfattende liste over godkendte produkter her.