Husk væsken. Dit datacenter vil takke dig for det!

Alcadon-Submer-smart-coolant

Ved at sænke servere ned i kølevæske, kan de arbejde med højere temperaturer og yde op mod 25 procent mere. Energibesparelsen er signifikant, hvoraf energiforbruget reduceres med cirka 90 procent i forhold til traditionel luftkøling. Men hvorfor er det nødvendigt at tænke i de baner?

Den måde, vi tænkte på og den måde, vi gjorde tingene på, for bare nogle få år siden, er nu udfordret på flere fronter. Vi skal passe på Jordens ressourcer, og udnytte dem på en ny og ikke mindst mere effektiv måde. Vi skal ikke længere “gøre som vi plejer” bare fordi prisen er lav.

Alle virksomheder og industrier gik ind i 2023 med andre krav end dem, de havde f.eks. i 2020. Krav som skal indfries for, at vi alle gør vores del for at bevare planeten.

Datacentrene er ingen undtagelse, og relevansen for datacentre vil ikke blive mindre i de kommende år. Mere og mere skal digitaliseres og distribueres i centrale knudepunkter. Datatrafikken vil fremover øges globalt.

Vi må nu tænke nyt. Flere aktører i datacenter-branchen har startet nye projekter, hvor de blandt andet ser på nye kølemetoder. Metoder som indebærer at sænke servere ned i specialudviklet kølevæske. Teknologien omtales som immersion cooling. På godt dansk kaldes det dielektrisk køling.

Immersion cooling (dielektrisk køling) passer til forskellige typer af datacentre, og fordelen kommer bedst til syne i datacentre, som har et stort kølebehov.

I en verden med høje energiomkostninger kombineret med usikkerhed både mht. energiforsyning og -pris, vil det være af stor betydning at reducere energiforbruget (læs: strøm). En reduktion af omkostninger betyder bedre økonomi både for projekterne og driften.

Vi arbejder hos Alcadon ApS indenfor dielektrisk køling, blandt andet i samarbejde med Submer, kombineret med, at vi satser på kompetence indenfor dette felt for at kunne bistå vore kunder på en god og tryg måde. En kompetence, der kan være med til at gøre fremtiden grønnere og mere effektiv – og således sikre levedygtige projekter.

Vi har løsninger til mange forskellige typer datacentre – små og store – både med hensyn til kølebehov og kapacitet.

Læs mere om Submer her: https://www.alcadon.dk/brands/submer

Kontakt os for at høre mere:

Heidi Heiselberg Nielsen hhn@alcadon.dk Mobil: +45 21 44 45 95

Torsten Magnussen tm@alcadon.dk Mobil: +45 31 20 46 00

Alcadon-Kølere-fra Submer-flere-forskellige-størrelser
Kølerne fra Submer fås i flere forskellige størrelser, så de passer til de fleste behov.