Højtydende DC-omskiftning på den nemme måde

Eaton sikrer pålidelig kontrol af hyppig DC-omskiftning med introduktionen af det nye DILDC300/600-sortiment af hybridkontaktorer. Power management-virksomhedens nye kontaktorer understøtter belastninger på 300-600 A ved op til 1.000 V DC.

Alle konventionelle kontaktorer kræver vedligeholdelse (udskiftning af kontaktsæt) efter ca. 10.000-25.000 elektriske koblinger. Eatons nye DILDC-kontaktorer kræver imidlertid ingen vedligeholdelse og giver alligevel en levetid på mere end 150.000 elektriske koblinger.

Udover at have ekstremt lange levetider kan DILDC-kontaktorer håndtere 1000V DC pr. pol og sende strøm i begge retninger (tovejs/ikke-polaritetsfølsom). Kontaktorerne, som kan styres konventionelt eller med en PLC-styringsenhed, har en kompakt rammestørrelse, der reducerer de dyre krav til panelplads. Derudover har kontaktorerne en bredspændingsspole, der dækker AC-driftsspændinger fra 110-250V samt DC-driftsspændinger fra 110-350V.

Eatons nye DC-hybridkontaktorer giver en teknisk effektiv og omkostningseffektiv løsning til en bred vifte af anvendelser. Disse omfatter solenergianlæg, energilagringssystemer, batteritestbænke og DC-net (f.eks. på skibe, strømforsyninger i rullende materiel og opladningsinfrastrukturen til elbiler).

Eatons DILDC300/600-hybridkontaktorer fås i øjeblikket i to versioner, og der er planlagt udvidelser til sortimentet inden for den nærmeste fremtid. Begge versioner er topolede enheder, og begge kan bruges på systemer op til 1000 V DC. Den maksimale driftsfrekvens er 100 brugsgange pr. time.