Har du styr på BR18’s krav til lysstyring og bygningsautomatik?

Bygningsreglementet BR18Bygningsreglementet BR18 stiller en række krav til belysning, lysstyring og bygningsautomatik i både nye og eksisterende bygninger. Ifølge reglementet skal bygninger forsynes med energieffektiv belysning og automatisk dagslysstyring, hvis der er tilstrækkeligt dagslys. Derudover skal PIR sensorer og zoneopdeling sikre, at brugstiden begrænses mest muligt, for at spare energi.

I nye bygninger med et varme- eller kølebehov over 290 kW er det påkrævet at installere bygningsautomatik til styring af de tekniske anlæg. Eksisterende bygninger er også omfattet af dette krav – her skal bygningsautomatik være installeret inden 2025, hvis det er teknisk gennemførligt og økonomisk rentabelt. Bygningsautomatikken har til formål at styre, regulere og overvåge de tekniske installationer som f.eks. varme- og køleanlæg, ventilationssystemer, lysstyring samt anlæg til solafskærmning og vinduesåbning.

I mange bygninger er det derfor ikke nok, at lysstyringsanlægget opfylder kravene til belysning iht. Bygningsreglementet BR18. Det kræves også, at lysstyringsanlægget kan integreres i bygningsautomatikken og levere data til BMS eller CTS-anlæg.

Vil du vide mere om BR18’s krav til lysstyring og integration til bygningsautomatik? Vanpee tilbyder en gratis gennemgang af bygningsreglementets krav til lysstyring og integration til bygningsautomatikken.

Vi gennemgår bl.a. hvordan vores trådløse og kablede løsninger let kan integreres i bygningsautomatikken, så kravene i BR18 overholdes. Uanset om du er bygherre, rådgiver, entreprenør eller installatør, er du velkommen til at kontakte os for en gennemgang af mulighederne.

Kontakt os på info@vanpee.dk hvis du vil høre mere. Vi kommer gerne ud og giver en gennemgang, uanset hvor i landet du befinder dig.