Grønne koblingsanlæg er 65 procent mere rentable end konventionelle SF6-fyldte anlæg

Det er både billigere for tegnebogen og bedre for klimaet at investere i SF6-frie koblingsanlæg. Det viser et nyt whitepaper fra power management-virksomheden Eaton, der har sammenlignet totaludgifterne for SF6-frie koblingsanlæg til mellemspænding med anlæg, der er baseret på SF6-gas.

At investere i et koblingsanlæg kan være en kompliceret og ikke mindst dyr affære. For ud over selve prisen på anlægget følger også skjulte omkostninger som fx udgifter til administration samt efterfølgende drift og vedligeholdelse, der hurtigt kan løbe op i mange kroner og øre.
Men et nyt whitepaper fra Eaton gør det måske lettere at vælge koblingsanlæg fremover. Whitepaperet konkluderer nemlig, at grønne koblingsanlæg, der ikke gør brug af den klimaskadelige drivhusgas SF6, ikke kun er bedre for klimaet, men faktisk også er mere rentable og konkurrencedygtige end traditionelle SF6-fyldte anlæg. Faktisk er de SF6-frie anlæg hele 65 procent mere omkostningseffektive i drift. Det skyldes, at de har en levetid på 40 år, hvilket er 10 år mere end anlæg, der bruger SF6-gas.

SF6-frie anlæg med høj driftssikkerhed og minimal vedligeholdelse
Koblingsanlæg, der bruger SF6-gas, er det sidste smuthul for udledningen af SF6-gas i EU-lovgivningen. Europa-Kommissionens forordning for F-gas tillader i dag som en af de eneste brancher el- og energibranchen at bruge SF6 i koblingsudstyr til mellemspænding.

Det gør de til trods for, at der allerede findes rigtig mange SF6-frie løsninger på markedet som for eksempelvis Eatons Xiria-serie af grønne koblingsanlæg, der både er miljøvenlige, pålidelige og økonomisk rentable. Serien tilhører en helt ny generation af RMU-anlæg, der benytter vakuumteknologi og er kendetegnet ved høj driftssikkerhed og minimal vedligeholdelse, som giver lave driftsomkostninger.

Der er dog udsigt til, at EU-lovgivningen bliver ændret allerede i 2022 til at omfatte et totalforbud mod brugen af SF6.

Beregn dine samlede ejerudgifter med Eatons TCO-onlineberegner
Investerer du i et koblingsanlæg, er det vigtigt at holde overblik over de samlede ejeromkostninger (TCO). Vil du sammenligne de samlede ejeromkostninger for SF6-frie koblingsanlæg med SF6-anlæg, kan du bruge Eatons TCO-onlineberegner – det er et enkelt, men værdifuldt værktøj, der giver dig mulighed for at sætte tal på den totale værdi af dit koblingsudstyr.

TCO-beregneren er designet til at udregne eftersyns- og vedligeholdelsesomkostninger, og kan også regne ud, hvor meget du skal spendere på at bortskaffe anlægget, når det har udtjent sin levetid.

Download det nye whitepaper her.