Funktioner i Casambi app’en

Casambi er en avanceret lysstyringsløsning baseret på Bluetooth Low Energy (BLE), som tilbyder utallige muligheder for at tilpasse lyset til forskellige behov. Herunder kan du læse om de mange funktioner i Casambi app’en.

Illustration af de forskellige funktioner i Casambi app'en

Gruppering

Gruppering i Casambi app’en fungerer på samme måde som når du grupperer apps på din smartphone. Gruppering gør det muligt at styre al belysningen i et bestemt område på samme tid. Du kan f.eks. oprette en gruppe med armaturer i et mødelokale, hvorefter de alle kan tændes og slukkes med et enkelt tryk.

Scener

I Casambi app’en kan oprettes lysscenarier til forskellige lejligheder. Det er muligt at styre flere armaturer med en scene, for at skabe den perfekte stemning. Du kan opsætte enkle og komplekse scenarier f.eks. morgen, dag, aften og nat. Du har desuden mulighed for at oprette døgnrytmescener.

Animationer

Animationer er dynamiske scener, hvor det er muligt at skifte fra en scene til en anden scene. Animationer kan aktiveres på samme måde som standardscener ligesom det også er muligt at indstille animationer til gentagelse. Animationerne kan aktiveres af en sensor, afbryder eller app.

Galleri

Casambis unikke gallerifunktion gør lysstyring mere intuitivt end nogensinde før. Brugere kan tage et billede af et rum eller uploade en plantegning til Casambi app’en og markere lampernes positioner. Billederne vises derefter i et galleri i app’en og brugerne skal blot trykke på det de vil styre.

RGBW farver

Det er nemt at ændre farven på lyset i Casambi app’en forudsat, at lampen eller armaturet tillader det. Brugere kan desuden let gemme deres yndlingsfarver i en farvepalet.

Farvetemperatur

Casambi tilbyder omfattende mulighed for styring af farvetemperaturer. Brugere kan nemt ændre farvetemperaturen på armaturet, ved at slide fingeren over et armaturikon.

Dagslyssensor

Den kunstige belysning kan dæmpes, når der er tilstrækkeligt dagslys for at opnå maksimal belysningskvalitet og reduceret energiforbrug. Dagslyssensorer måler lysstyrken og rapporterer lux-værdierne til netværket. Sensorer kan være standalone eller integreret i armaturerne.

PIR sensor

Casambi systemet understøtter PIR sensorer, som kan bruges til at spare energi ved kun at have lyset tændt, når det rent faktisk er nødvendigt. For hver sensor der tilføjes, er en række muligheder som kan vælges, herunder bl.a. tilstedeværelse, fravær og genoptag automatisering.

Kalender og timer

Med kalender- og timerfunktionen kan scener og animationer tændes og slukkes baseret på tidspunkt, dato eller bestemte ugedage, så de passer til brugernes behov, årstider og aktiviteter.

Solopgang og solnedgang

Casambi enheder er i stand til at beregne de lokale tider for solopgang og solnedgang, forudsat at netværkets tidszone og placering er indstillet. Lyset kan derfor styres via sol op og sol ned.

Gateway

Gateway funktionen gør det muligt at tilgå et Casambi netværk eksternt og fjernstyre Casambi aktiverede armaturer samt ændre netværksindstillinger (kræver administratorrettigheder). For at aktivere fjernadgang skal en iOS eller Android enhed fungere som gateway i Casambi netværket.

Synkronisering

Casambi enhederne er smarte i sig selv. Intelligensen er distribueret i hver enhed, hvilket betyder at der ikke er et enkelt fejlpunkt. Casambi systemet er i konstant synkronisering og enhver enhed kan derfor gå offline og indhente de andre enheder, når de kommer tilbage online.

Læs meget mere om trådløs Casambi lysstyring på vores hjemmeside.