Eaton med i internationalt Ethernet-samarbejde

Single Pair Ethernet-løsninger spiller en vigtig rolle for fremtidens IoT-arkitektur. Derfor indgår power management-virksomheden Eaton nu i Single Pair Ethernet System Alliance for at skabe en fælles SPE-standard.

ethernet-cable
ethernet-cable

SPE-teknologi (Single Pair Ethernet), der overfører data med Gigabit-hastighed via Ethernet med kun ét par ledninger, er et markant fokusområde inden for industriel kommunikation. Teknologien dækker over en ny klasse af synkroniserede lavhastigheds Ethernet edge komponenter, der har potentiale til at blive en central del af industri 4.0 og IoT aktiverede netværksarkitektur.

Derfor er en række store virksomheder på tværs af brancher og fagområder siden 2020 gået sammen om at udnytte og fremtidssikre Ethernet-teknologien samt skabe en fælles SPE-standard i det globale netværk Single Pair Ethernet System Alliance. Eaton

er netop blevet optaget i det vigtige samarbejde som medlem nummer 50.

Optagelsen i Single Pair Ethernet System Alliance ligger i tråd med Eatons mål om at udnytte globale væksttendenser inden for elektrificering og digitalisering til at hjælpe sine kunder med intelligent og pålidelig strømstyring og fremskynde overgangen til vedvarende energi.

“Vi er glade for at være blevet medlem af Single Pair Ethernet System Alliance. Det er en fantastisk mulighed for at samarbejde om en lovende, standardiseret teknologi, der imødekommer vores kunders behov inden for fremtidens industrielle kommunikationsteknologi,” siger Christof Spiegel, senior vicepræsident og direktør for Industrial Controls & Protection hos Eaton.

SPE gør det blandt andet muligt at skabe netværksarkitekturer med internetprotokol (IP) baseret på standardiserede, omkostningseffektive og pladsbesparende komponenter, som opfylder kravene til enkel og robust kabelføring.

SPE-teknologi kan fx overføre data med et enkelt to-lederkabel (i modsætning til kabler med to eller fire ledningspar) med en rækkevidde på op til 1.000 meter. Det gør kommunikationen transparent og uafhængig af platforme, samtidig med at kablet også kan bruges til at forsyne netværkets med strøm.