Dobbelt sikret røgalarm med smart home-teknologi

Schneider Electric lancerer ny Wiser røgalarm

Schneider Electric lancerer nu en intelligent røgalarm med 230V og batteri som ekstra sikring i smart home-serien Wiser. Ligesom den batteridrevne røgalarm, der blev lanceret i 2022, giver Wiser røgalarm 230V besked via telefonen, udsender en akustisk alarm og tænder det Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen. 

Den 12. juni 2023 – Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed.

Siden 2004 har det været et krav til alle byggerier og renoveringer, der kræver byggetilladelse, at installere røgalarmer med ledning (udover batteri), mens man i ældre huse fortsat kan nøjes med at bruge en batteridrevet røgalarm. Med lanceringen af Wiser røgalarm 230V, sammen med den eksisterende Wiser røgalarm med batteri, dækkes alle krav og behov til røgalarmer nu i boliger. Og har man et ubenyttet lampeudtag med PL-dåse bagved kan lampeudtaget skiftes ud med en røgalarm.

Wiser røgalarm med batteri og Wiser røgalarm 230V giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når de integreres i Wiser smart home-systemet, hvor de bidrager med endnu mere convenience til det smarte hjem – og tilmed et prisvindende design[1].

Uanset om røgalarmen har batteri eller både 230V og batteri, øger man sin chance for at kunne reagere, inden branden og røgen får bredt sig, og derfor er røgalarmer også den primære anbefaling til at undgå dødsbrande[2].

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, modtager man en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wiser smart home-systemet. Fx kan Wiser indstilles til at tænde al lyset i boligen, når den registrerer røg- eller varmeudvikling, så man kan finde vej ud i sikkerhed. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere af Wiser-røgalarmerne indstilles til at gå i gang samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Øget tryghed i boligen
For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm 230V udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg. Skulle det ske, at maden brænder på, uden at det potentielt er farligt, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk – enten fysisk på røgalarmen eller i Wiser-appen.

Wiser røgalarm 230V har et back-up-batteri med op til 10 års levetid, og man får en notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Man kan også indstille Wiser-appen til at give en påmindelse, når det er tid til den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Wiser røgalarm 230V er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer i hjemmet, hvis internettet er nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway får man en notifikation på mobilen, uanset om man opholder sig i eller udenfor hjemmet.

Som pårørende kan man også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.

Begge Wiser røgalarmer kan anvendes med Android og IOS. Link til røgalarm: https://www.lk.dk/professionel/nyheder/wiser-rogalarm-traadet

Se her, hvordan man tester sin røgalarm:
https://www.brs.dk/da/borger/forebyg-brand/brandsikker-bolig/roegalarmer/

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Wiser fra Schneider Electric indeholder følgende løsninger og funktioner:

Wiser PowerTag
Resi9 PowerTag til Wiser er en lille trådløs energimåler, som sender live data 24/7 om boligens mange produkter og løsninger, der bruger el. Disse data kan aflæses i Wiser smart home-app’en, så man altid har overblik over forbruget og kan slukke for fx lyset, når strømmen er dyr.

Wiser udendørs IP-kamera
Med Wiser udendørs IP-kamera får boligejeren en intelligent løsning, hvor man både kan lytte til og tale med personer, som står ved indgangen til hjemmet. Det diskrete, brugervenlige kamera har adgang til internettet via WiFi, er let at sætte op og montere på en ydervæg og gør det helt enkelt at skabe tryghed i og omkring hjemmet døgnet rundt.

Wiser indendørs IP-kamera
Kameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge og skabe ro i sindet hos beboerne.

Wiser gateway
Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på den åbne protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Wiser lysregulering
Lysreguleringen gør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger mulige. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Fx kan der gradvist aktiveres lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter en skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på luxniveau for, hvornår lyset skal tændes, og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

Wiser jalousistyring
Funktioner gør det muligt at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Batteritryk
Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning og at udløse bestemte scenarier.

Sensorer
Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues- og dørsensor
  • Temperatur- og luftfugtighedssensor

Smarte kontakter
Giver mulighed for på et centralt sted i hjemmet at slukke for al standby-strøm, som typisk udgør 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Kan ligeledes bruges til at betjene utilgængelige kontakter og lamper tilsluttet hertil og til at skabe en hjemmesimulering til brug, når hjemmets beboere er bortrejst. Derudover kan funktionen bruges til at fastsætte bestemte tidsrum, hvor børn kan bruge elektronik som tv og computer og til at slukke for eksempelvis et tændt strygejern på afstand eller at oprette en timer, så udvalgte kontakter selv afbryder.

Temperaturkontrol
Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Med denne funktion kan man desuden tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Se flere Wiser-produkter her

Pressekontakt

For yderligere information eller kommentarer kontakt venligst:

Benedicte Flamand
Director Global Marketing, Communication & DCR Denmark
Mobil: 23 21 22 32

Mail: benedicte.flamand@se.com

Om Schneider Electric
Schneider Electric blev i januar 2021 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det skete blandt 8.080 nominerede på det internationalt anerkendte Global 100-indeks.

Vores formål er at gøre alle i stand til at få mest muligt ud af klodens energi og ressourcer, så vi kan forbinde udvikling og bæredygtighed. Vi kalder dette Life Is On. Vores mission er at være din digitale partner for bæredygtighed og effektivitet.

Vi driver den digitale transformation og muliggør de fuldt integrerede digitale ledelsesværktøjer og administrations-løsninger til bygninger, datacentre, infrastruktur, private hjem og industrivirksomheder. Dette gør vi muligt ved at integrere vores førende process- og energiteknologier, ”end-point to cloud” IoT produkter, styringsenheder, software og services.

Vi er det mest lokale af de globale virksomheder. Vi er fortalere for standarder og økosystem af partnerskaber, der er åbne og, som også brænder for vores værdier: Meningsfuldt, Inkluderende og Styrkende.

Læs mere om Schneider Electric her: http://www.se.com/dk/da/

[1] Schneider Electric har vundet en Red Dot Design Award for Wiser røgalarm ved den tyske, internationale designkonkurrence Red Dot GmbH & Co.

[2] https://brandogsikring.dk/nyhed/2020/doedsbrande-hos-udsatte-borgere-kan-undgaas/