Universelle CCS ladestik – ladning er nu mulig med 375 kW permanent

Det universelle Charx connect CCS ladestik fra Phoenix Contact muliggør nu også High Power Charging (HPC) med 375 kW permanent.

Den nye performance class for type 1 og type 2 ladestik tillader permanent og ikke-afkølet HPC-ladning, hvilket reducerer ladetider for elbiler og mobile maskiner væsentligt. Ledertværsnit op til 120 mm2, optimeret tilslutningsteknologi mellem DC-kontakter og højspændingskabler samt meget præcis temperaturmåling muliggør permanent og sikker ladning med 375 kW. Afhængig af betingelser som den omgivende temperatur, kabelføringen i køretøjet eller den applikationsspecifikke ladeprofil er det endda muligt at opnå væsentlig højere ladeeffekter på mere end 500 kW (>500 A/1,000 V) i korte perioder med Boost Mode.

De HPC-egnede CCS ladestik har kapslingsklasse IP6K6K og IP6K9K på fronten, selv når ladeklappen er åben. Den beskytter fronten mod kraftige vandstråler under øget tryk, mod vand under højtryks- eller dampstrålerengøring og mod indtrængning af støv.

De relevante eksterne dimensioner og skruetilslutningsgeometrier i køretøjets ladestik er identiske. Det gør det muligt for producenter at planlægge samme installationsplads for hvert elektrisk køretøj, uanset markedet – fra skibe til motorcykler.

CCS ladestikkene er udviklet i overensstemmelse med IATF 16949 til de krævende krav i bilindustrien. Med CHARX connect universal er denne robuste og gennemtestede teknologi nu tilgængelige til alle typer af elektriske køretøjer.

Mere info om ladeteknik til e-mobility