Brandsikre forgreningsdåser fra Hensel

I bygninger med offentlig trafik f.eks. indkøbscentre, lufthavne og hospitaler osv. er sikkerheden prioriteret højt. Nødstrømsforsyning vil typisk være påkrævet, i henhold til gældende bygningsregulativer. I tilfælde af brand skal nødstrømsforsyningen være i stand til at opretholde sin funktion i en bestemt tidsperiode. Dette skal sikre, at elektriske enheder som f.eks. nødbelysning, elevatorer, røgventilation og alarmer fortsat virker i 30, 60 eller 90 minutter, så alle personer kan komme ud af bygningen og brandvæsenet kan arbejde i tilfælde af brand.

Vanpee forhandler brandsikre forgreningsdåser fra Hensel. Dåserne leveres med membrannipler og er testet for funktionssikkerhed og godkendt til fuld opretholdelse af funktion og beskyttelse ved brand.

Forgreningsdåserne overholder funktionssikkerhed i henhold til DIN 4102 del 12 i forbindelse med funktionsbevarende kabler på 1,5 til 16 mm2. Derudover opretholdes funktion PH120 i overensstemmelse med BS EN 50200. Som standard medfølger skrueankre, keramiske klemmer fra E30 til E90 samt ledningsgennemføringer.

Hensels brandsikre forgreningsdåser findes i flere forskellige varianter og fås i PC-GFS-polykarbonat og stål i farven orange RAL 2003. Forgreningsdåserne har en beskyttelsesgrad på IP65 eller IP66. Se udvalget af brandsikre forgreningsdåser fra Hensel her.