Siemens A/S

Brandbeskyttelse i kompakt design fra Siemens

Ny kompakt serie – 5SV1 og 5SV6

Det stigende antal af elektriske forbrugere fører til en øget belastning af de elektriske installationer i såvel nye som eksisterende bygninger. I tilfælde af fejl i de elektriske installationer er der først og fremmest risiko for udvikling af brand samt fare for elektrisk stød og ødelæggelse af det elektriske anlæg. Med den nye serie tilbyder Siemens en kompakt beskyttelse af dine elektriske installationer.

Serien omfatter udover den eksisterende kompakte automatsikring 5SY60-serie, nu to helt nye muligheder, som ikke før er set på markedet

5SV6 automatsikring med integreret gnistdetektor (AFDD) i kun ét moduls bredde

Komponenter med gnistdetektor teknologi (AFDD) beskytter installationen mod både parallelle og serielle fejl, og yder dermed optimal beskyttelse mod elektrisk startet brande. AFDD-teknologien anbefales kraftigt i visse typer installationer i den nye installationsstandard DS/HD60364, som bliver obligatorisk per 1. juli 2019 i Danmark og skal være en del af risikovurderingen, der skal udføres.

Takket være det nye kompakte design er det nu en smal sag at inkludere AFDD teknologi i både nye og eksisterende installationer uden krav om ekstra plads i tavlen, og dermed sikre optimal beskyttelse af installationen.

5SV1 kombiafbryder i kun ét moduls bredde

Kombiafbrydere kombinerer jordfejlsbeskyttelse, overbelastning- og kortslutningsbeskyttelse i én enhed og yder dermed både person- og installationsbeskyttelse. Denne beskyttelsesenhed giver optimal driftssikkerhed, da en fejl kun vil udkoble én beskyttelseskomponent samtidig med simplere planlægning.

Den nye 5SV1 er den første elektromekaniske (spændingsuafhængige) kombiafbryder på IEC/EN markedet i kun ét moduls bredde, og giver dermed mulighed for en betragtelig pladsbesparelse i fordelingstavler, og hermed også til pladskrav til selve el-tavlen.

5SV1 kan kombineres med vores 5SM6 gnistdetektor enhed og kan på den måde give en komplet beskyttelse mod jordfejl, overlastning, kortslutning og gnistdetektering i bare to moduler. Dette giver kompakte nye installationer og perfekt velegnet til retrofit i eksisterende installationer.

Highlights:

  • Minimum 50% pladsbesparelse ift. nuværende løsninger
  • Nem retrofitting i eksisterende installationer og opgradering af beskyttelsesniveauet
  • Hurtig montering via nye sløjfeskinner
  • Mulighed for 1000V isolationstest uden du skal demontere ledninger

For mere information kontakt Technology Specialist Allan Pedersen

Eller læs mere her

Se video om 5SV6 AFDD

Hold dig opdateret – tilmeld dig Siemens nyhedsbrev InstallatørNyt, som er målrettet dig, der har interesse indenfor lavspændingsinstallation: http://www.siemens.dk/installatørnyt