Besparelser og kundeservice i top hos lokal antenneforening

En årlig besparelse på 50 mandetimer og en kundeservice i topklasse er blot to af gevinsterne, som Kalundborg Antennelaug fik ud af at modernisere deres datacenter. Power-management virksomheden Eaton leverede infrastrukturen

Eaton 93 PM UPS
Eaton 93PM UPS hos Kalundborgegnens Antennelaug

Selv i Danmark kan der ske udfald i strømmen, og det koster hvert år mange virksomheder dyrt – både i tabt fortjeneste og skader på it-udstyr. Men for en antenneforening er nedetid særligt forretningskritisk. Derfor er det alfa og omega at have det helt rigtige setup og moderne udstyr, der er rustet til at håndtere skiftende belastninger.

Kalundborgegnens Antennelaug har trofast leveret netværk og tv til 10.200 indbyggere i Kalundborg og omegn de sidste 40 år. I 2019 besluttede de at give deres it-udstyr en make-over og investere i nyt, moderne udstyr til at sikre deres brugere optimal service – både nu og i fremtiden. Den lokale antenneforening fik derfor hjælp af Eaton og konsulentvirksomheden Inservio til at vælge den helt rigtige indmad til det nye datacenter.

Opgaven viste sig dog hurtigt at være mere omfattende. For antennelaugets gamle hovedbygning fra 1960’erne, som netop var blevet udbygget for at gøre plads til det nye udstyr, viste sig hverken at kunne holde stand mod regn, temperaturstigninger eller brand. Løsningen blev derfor en helt ny bygning til det nye udstyr ved siden af den gamle.

 Fra 26 mini UPS’er til én større UPS
Infrastrukturen i det nye datacenter er blevet vendt 180 grader med fokus på enklere, mere driftssikre og dermed mere økonomiske løsninger.

Eaton udskiftede derfor hele antenneforeningens tidligere setup, der bestod af 26 mindre UPS’er med hver sin batteripakke tilkoblet til én enkelt større UPS. Valget faldt på det trefasede 93PM UPS-anlæg, der viste sig at være det perfekte match. Generelt er der rigtig mange fordele ved at udskifte mange mindre UPS’er til et setup med én enkelt større UPS:

”Først og fremmest minimerer det driftsrisici, da der er langt færre fejlmuligheder og mindre behov for vedligehold. Og så er den nye UPS mere energieffektiv end de ældre UPS’er. Mens den tidligere generation af UPS’er i gennemsnit er 90 procent energieffektive, kan den nye Eaton 93 PM UPS opnå hele 99 procent energieffektivitet,” fortæller Bozidar Dedic, der er ET og IT Channel Manager hos Eaton, som har været en af hovedleverandørerne på projektet.

Som led i moderniseringen er der også blevet installeret 16 Eaton Power Distribution Units (PDU’er), 2 i hvert rackskab. PDU’erne gør det langt lettere at overvåge belastningen og driften, da de giver adgang til hele 80 målepunkter, der kan advare, før en eventuel overbelastning sker, og dermed forhindre alvorlige fejl. Samtidig giver det en langt større viden om og forståelse for selve installationen, som gør det lettere at være proaktiv.

Besparelse på 50 mandetimer om året og falkeblik over driften
Overflytningen til den nye bygning blev påbegyndt i marts 2021 og forventes fuldendt inden for tre år. Men Kalundborg Antennelaug kan allerede nu mærke effekterne på blandt andet deres ressourceforbrug.

”Det nye setup sparer mig i omegnen af 50 timer om året, som jeg førhen skulle bruge på vedligehold. Nu har jeg et helt andet overblik over sikkerhedstilstanden og driften, som betyder, at vi hver måned skal bruge langt færre mandetimer på eftersyn, udskiftning af batterier og kodning af nye enheder. Og så er de nye løsninger tilmed pladsbesparende,” siger Daniel Badeby, der er forretningsfører for Kalundborgegnens Antennelaug.

”Vi brugte også Eatons alarmsystemer i vores gamle setup og havde et ønske om at fortsætte med Eaton som foretrukken leverandør. Både fordi produkterne er pålidelige og af høj kvalitet, men også fordi servicen er fantastisk, selv for en mindre kunde som os,” fortsætter han.

Og der er udsigter til flere besparelser for Kalundborgegnens Antennelaug, fortæller Bozidar Dedic fra Eaton. For i gennemsnit tager det under to år, før UPS’en har tilbagebetalt sig selv gennem den kontinuerlige besparelse, den giver på driften.

”Og hertil kan man lægge den besparelse, man opnår ved ikke at skulle transportere overskydende varme væk fra UPS’ens tab. Det er ikke kun godt for bundlinjen, men også for klimaet.”

Som en ekstra bonus skal Kalundborgegnens Antennelaug ikke bekymre sig, om en eventuel udvidelse af datacentret i fremtiden, da løsningen er langt mere fleksibel og nemmere at håndtere.

Læs mere om Eatons UPS-løsninger her.