Antallet af Smart Home-produkter er stærkt stigende, og boligstyring er nemmere end nogensinde

Med ABB-free@home kan alle funktioner i boligen styres automatisk – og mulighederne synes nærmest grænseløse med Sonos, Amazon Alexa, Philips Hue og et hastigt voksende udbud af Smart Home-produkter fra blandt andre Miele, Siemens, Bosch og Gaggenau.

ABB-free@home er nem styring af lys, ventilation, varme, lyd og adgangskontrol fra en vægkontakt, en app på smartphonen eller tabletten. Om morgenen ruller persiennerne eller markiserne op, uden at man behøver at stå ud af sengen, radioen tænder i køkkenet, espressomaskinen brygger en dejlig kop kaffe – eller man slukker lyset og alle elapparater, når man forlader boligen.

Der er allerede utroligt mange funktioner og muligheder med ABB-free@home, og flere kommer til i en lind strøm i disse år. Med ABB-free@home er man både fremtidssikret og med til at øge boligens værdi.

Lyd og lys
Siden de første ABB-free@home installationer begyndte at dukke op, har en populær løsning været at integrere højttalere i boligens forskellige rum og styre musikken på et Sonos-anlæg med en smartphone eller iPad.

Tilsvarende kan Philips Hue LED-pærer integreres i systemet og styres fra ABB-free@home, så det er nemt at justere lysstyrken og farverne – det ene øjeblik har man et godt og effektivt arbejdslys, det næste er der skabt en hyggelig og dæmpet festbelysning.

Tryghed med sluk alt-funktion
Systemets sluk alt-funktion er praktisk, når man forlader hjemmet. Alle opkoblede enheder i huset slukkes samtidigt med et tryk på en enkelt knap. Det kan være alt fra komfur, lys og varme, til fjernsyn, radio og strygejern. Ud over at skabe tryghed er det energibesparende.

Sluk alt-funktionen er også nyttig ved sengetid. Når den sidste i familien går i seng, kan alt lys i huset slukkes med et klik.

Smartere og smartere
Miele, Siemens, Bosch, Gaggenau. Stadigt flere af de store producenter tilbyder i dag intelligente, smarte hvidevarer og husholdningsapparater, der er direkte kompatible med ABB-free@ home. Og der kommer hele tiden flere nye produkter på markedet, så funktionerne og mulighederne med ABB-free@home konstant udvides og vokser.

Eksempelvis kan man allerede nu betjene en lang række hvidevarer med sin stemme via Amazon Alexa og ABB-free@home. Med en simpel stemme-kommando kan man starte vaskemaskinen eller tørretumbleren, forvarme ovnen, tjekke opvaskeforløbet eller “bestille” sin yndlingskaffe fra sofaen.

Med Home Connect fra Siemens og Miele@Home venter der en verden fyldt med spændende muligheder. Endnu flere er på vej – og ABB-free@home er parat.

Ny generation ABB-free@home
Da udbuddet af blandt andet Smart Home-enheder er i hastig vækst, har ABB lanceret et opgraderet System Access Point 2.0 til ABB-free@home – med nyt flot design, nye installationsmuligheder og forbedret hardware til de stadigt mere krævende applikationer.

Det nye system er halvanden gang hurtigere, kan tilsluttes mere end det dobbelte antal enheder – 150 mod hidtil 64 – og så er det naturligvis 100 pct. bagudkompatibelt.

Det nye System Access Point 2.0 har en ekstern strømforsyning, som blot skal sættes i en stikkontakt. Samtidig er der flere monterings- og placeringsmuligheder: det kan stilles på et bord, skrues på en væg eller monteres i en DIN-skinne.

Den nye model giver mulighed for op til 150 tilslutninger, som kan være fortrådede, trådløse eller en blanding af begge. Hvis der er brug for mere end 64 kablede enheder, kan en anden strømforsyning nemt installeres parallelt med den første.

Der er to USB-porte og en 1,2 GHz Dual Core-processor, der giver 2,4 GHz og 5 GHz WiFi-tilslutning og 512 MB RAM.

Bliv selvforsynende
Hvem drømmer ikke om at være selvforsynende med energi? Hvor solceller i dag kun sender grøn strøm ud af stikkontakten, når solen skinner, er det snart muligt at gemme den gratis energi.

Med ABB’s batteriløsning REACT 2 og ABB-free@home bliver det muligt at lagre energien og udnytte den, når det er overskyet eller nat – i stedet for at sende energien ud på elnettet. Så aktiverer ABB-free@home fx vaskemaskine og opvaskemaskine, mens familien er i skole og på arbejde eller om natten, når husstandens øvrige elforbrug er lavt.

Fremtiden er intelligent
Installationen af ABB-free@home er så nem og fleksibel, som det overhovedet er muligt. Med kabelforbundne eller trådløse sensorer, aktuatorer og sensor-aktuator-enheder samt konfiguration og drift via en app er systemet fremtidssikret. En anden fordel ved ABB-free@home er, at det kan installeres centralt – med aktuatorerne i et skab – eller decentralt med aktuatorerne lige bag sensorerne i monteringsboksen.

Mens antallet af Smart Home-produkter ser ud til at eksplodere de kommende år, er det nærliggende at forestille sig, at boligerne bliver intelligente i samme takt fra kælder til kvist – styret fra sofaen, fra arbejdspladsen, på vej hjemad eller over internettet fra ferien.