7 grunde til, at beskytte IT-aktiver mod strømproblemer

Af Jens Brix, Project Manager Large Systems Group, Eaton

Strømfald, overspænding og strømafbrydelser er ikke blot uundgåelige, men kan også beskadige værdifuldt it-udstyr og stoppe produktiviteten. Derfor er planlægning og implementering af en robust løsning til strømbeskyttelse afgørende. Ingen virksomhed har råd til at lade sine IT-aktiver være ubeskyttede mod strømproblemer. Her er de 7 vigtigste grunde (og der er flere, hvor de kommer fra):

  1. Selv korte afbrydelser kan forårsage problemer. Nedetid er dyrt. Hvis du mister strømmen i et kvart sekund, kan det udløse hændelser, der kan gøre IT-udstyret utilgængeligt i alt mellem 15 minutter og op til flere timer efter.
  2. Strøm fra forsyningsselskaber er ikke ren. I praksis varierer strøm meget, hvilket kan forårsage betydelige problemer for IT-udstyr.
  3. Elforsyning er ikke 100% pålidelig. Forsyningsselskaberne må kæmpe med forskellige årsager til strømsvigt, f.eks. på grund af forældede elnet, vedligeholdelse og/eller naturfænomener og vejr. Derfor kan de ikke garantere nul strømafbrydelser.
  4. Problemer og risici intensiveres. Nutidens lagringssystemer, servere og netværksenheder bruger komponenter, der er så minimerede i størrelse, at de ofte svigter under strømforhold, som tidligere generationer af udstyr nemt kan stå imod.
  5. Generatorer og overspændingsbeskyttere er ikke nok. Det tager tid at starte generatorerne op, hvilket betyder at der opstår et strømudfald, før generatorerne kommer online (typisk imellem 10-25 sekunder), og de yder ingen beskyttelse mod spidsbelastning og andre elektriske forstyrrelser. Generatorer bruges til at levere vekselstrøm under lange strømafbrydelser fra forsyningsselskabet. Transientdæmpere hjælper med spidsbelastning, men ikke med problemer som f.eks. strømtab, underspænding og kontrolleret afkobling af elforbrugere (brownouts).
  6. I dag er tilgængelighed altafgørende. I dag er en virksomheds IT-infrastruktur afgørende for at drive forretning i næsten alle sektorer. Når IT-systemerne er nede, går de vigtigste forretningsprocesser hurtigt i stå.
  7. Tilgængelighed er altafgørende, men strømomkostningerne skal styres. Det er en stor udfordring for IT-chefer og ledere af datacentre i dag at opnå høj tilgængelighed og samtidig reducere strømomkostningerne.

En UPS (Uninterruptible Power Supply) er den centrale komponent i enhver veldesignet arkitektur til strømbeskyttelse. Den leverer regulering af strømforsyningen og agerer nødstrømsforsyning, når forsyningsselskabets strømforsyning svigter, enten længe nok til, at kritisk udstyr lukker strategisk ned, så ingen data går tabt, eller længe nok til at holde den nødvendige last i drift, indtil en sekundær vekselstrømskilde, f.eks. en generator kommer online. Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige UPS til din virksomhed? Eaton tilbyder et gratis white paper, der dækker alle overvejelser, som kan hjælpe dig med at vælge den rigtige UPS og tilbehør til dine behov.