El-installatør? Få svaret på de spørgsmål om fleksible aluminiumskabler, du aldrig fik stillet!

Besøg DanCables FAQ på dancables.com

Har du svært ved at tage beslutning om at bruge fleksible aluminiumskabler i dit daglige arbejde? Tænker du, at de ikke kan bruges til de installationer du laver, og at du vil begå fejl og måske endda tabe ordre?

Så er vores FAQ stedet for dig, hvor du kan få svar på de spørgsmål og forbehold du har omkring brugen af fleksible aluminiumskabler, og gøre dig mere tryg ved at prøve dem af. Vi har gennem tiden fået mange forskellige spørgsmål ang. vores fleksible Alukaflex aluminiumskabler, og dem har vi samlet i en FAQ. Med svarene er du bedre klædt på til at se, hvornår du kan bruge dem til dine opgaver.

Der er penge at spare

Når man sammenligner råvareprisen på aluminium med kobber, er det tydeligt, at selvom kobberprisen svinger på verdens metalbørser, så er den stadig væsentligt højere end på aluminium. Det påvirker kabelproducenternes indkøbspriser, hvilket i sidste ende giver udslag i svingende priser på det endelige kabel. Aluminiumskablerne er mere stabile i pris, så det kan give store besparelser i indkøbet af de færdige aluminiumskabler.

Her er et par eksempler på spørgsmål og svar fra DanCables FAQ

Har fleksible aluminiumskabler en mindre strømværdi end kobberkabler?

Som udgangspunkt ja. Lederresistensen er ca. 1,6 gange større for en aluminiumsleder end en kobberleder med det samme tværsnit. Men hvis du sammenligner et almindeligt kobber gummikabel H07RN-F, med 60°C tilladt ledertemperatur, med vores fleksible Alukaflex aluminiumskabel i gummi, der har en tilladt ledertemperatur på 90°C, ligger de tæt op af hinanden. Det vigtigste er dog at fokusere på, hvor meget strøm der er brug for, og hvor og hvordan kablet skal bruges. Med disse informationer kan vi nemt finde en passende løsning i aluminium, der er både billigere og lettere end en konventionel kobber-løsning. Læs mere om Alukaflex

Er en ledertemperatur på 90°C tilladt i applikationerne?

Ja! Kabler har været brugt til at opfylde industrielle og byggepladsbehov i mange år. Her er en ledertemperatur på 90°C almindelig, men når en leder er i drift ved en temperatur, der er højere end 70°C, skal det fastslås, at tilslutningen af det udstyr, der er forbundet til lederen, er egnet til den resulterende temperatur ved tilslutningen.  Brug af disse materialer tillader større strømværdier og dermed også en højere temperaturstigning. Alukaflex® har en maksimal ledertemperatur på +90 °C og kan derfor bruges ved høj udendørs- eller omgivelsestemperatur. Læs mere om Alukaflex

Læs yderligere spørgsmål og svar her!

Kontakt os

Vi håber, at du vil besøge vores FAQ og få svar på dine spørgsmål. Vi er selvfølgelig til rådighed, hvis du stadig har spørgsmål eller ønsker en uddybning af nogle af emnerne. Du kan kontakte os ved at skrive til sales@dancables.dk eller ringe på +45 44 22 30 80.