Tøjet blev smidt i håndværkerbutikkerne

Lemvigh-Müller har med hjælp fra installatører i hele landet samlet 1/3 ton brugte klude ind til Røde Kors-kampagnen ‘Smid Tøjet’.

’Smid tøjet’ lød det fra Røde Kors i starten af måneden – og den opfordring tog Lemvigh-Müller til sig og satte gang i en tøjindsamling i 23 håndværkerbutikker rundt om i hele  landet.

Helt præcist har Lemvigh-Müllers kunder, der blandt andet tæller vvs- og el-installatører, bidraget med 77 sække med genbrugsklude, som er blevet afleveret i håndværkerbutikkerne.

Derudover har man hos Lemvigh-Müller også selv været sine centrallagre igennem og fundet en bunke ukurante t-shirts og andre tekstiler, som er blevet doneret til det gode formål. I alt blev det til en bunke på 320 kg – og hertil kommer altså de 77 sække fra butikkerne.

Alle de slidte arbejdsbukser, lunke sokker, gamle t-shirts, og hvad der nu ellers er blevet fundet frem af gammelt tøj, sko og tekstiler, kan nu gøre nytte et andet sted i verden.

Hvad går tøjet til?
Ifølge Røde Kors kan tøjet bruges til tre forskellige formål.

De kan:

  • sælge det videre i deres mere end 230 butikker rundt om i landet
  • bruge det til hjælpearbejde i katastroferamte områder
  • sælge det til stofopkøbere, som laver det om til stoffibre

Hvad er tøjet værd?
Det indsamlede tøj er ‘guld værd’, som man siger. Det kan nemlig gøre en stor forskel for mange mennesker – både i områder hvor folk er i nød, men også til ensomme herhjemme.

  • For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på cirka 10 kilo kan Røde Kors købe mad i mere end en måned til to børn – eller give dem to varme tæpper
  • For værdien af tre bæreposer blandet tøj kan Røde Kors købe mad til en hel familie på fem i to uger
  • For værdien af otte stykker genbrugstøj, som sælges i en af Røde Kors’ butikker, kan nødhjælpsorganisationen give 6 tæpper til en familie på flugt
  • For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i seks uger til en, der er ensom og isoleret herhjemme i Danmark

(Røde Kors, 2017)